<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Sunday, 12 August 2007

English Vs Bahasa Inggeris...

Assalamualaikum... ermm rupa2nya dah nk dekat seminggu me tak meninggalkan catatan di blog ni kan? Sedar tak sedar, me tibe-tiba jd rindu lak nak tulis something tuk tatapan semua.
Dua tiga hari ni, takde xtvt menarik yg me buat selain keje, surf intenet, chatting, gossiping and whatsoever yg membolehkan me menghabiskan masa di kedai. Bosan mmg bosan tp me rasa masa agak bermanfaat gak sbb me byk surf intenet smbil cari idea tuk design brg2 customer... hehe...
Pose nak kene ganti lg 6 hari... InsyaALLAH minggu depan dah bleh setelkan. Aritu clas gitar berjalan cam biasa. Cikgu Razin ckp, me dh bleh main lagu yg guna main chord. Seronok bile dgr tp prektis malas. Takpelah... pelan2... lama2 ok lah. Skang ni, dah dua minggu me masih dlm bab melodi. Kalo dulu, me main lagu Rossa pakai chord tuk strum, skang ni lagu Rossa me kena main ikut note2 die... Maksudnye lagi best la... tak sabar nak belaja sampai pandai.
Beberapa hari lepas, me dpt sms dari Pitt (kawan ukm me). Dia komen pasal entry me yg lepas. Kate die, kakak die yg perasan ada kesilapan dalam penggunaan bahasa inggeris me dlm entry me yg pasal transformers tu. Me nak ckp cite transformers tu best sgt2 tp me dah tulis awful yg bermaksud sgt teruk atau dashyat. Bile dah mengkaji dan bertanya pd pihak2 yg sepatutnya, me akhirnya sudah mendapat jawapan atas kesilapan me. Awful bermaksud sgt teruk tp jika me nak gunakan untuk memuji sesuatu benda, me boleh guna perkataan awful tp... ayatnya akan berbunyi begini... "That movie is really awfully great!" Hehe... sekian lah pelajaran bahasa inggeris kite untuk hari ni... :p


Damya Hanna posted @ 12:01 am