<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 15 August 2007

Gosip.... ermm...

Gosip... Nape mesti ada perkataan tu kat dlm dunia ni ye? Ntahla... me pun xtau nape. Bila me lahir je, perkataan tu me tahu bila me mula mengenal erti dunia. Kalo dulu, perkataan gosip selalu dikaitkan dengan artis... gosip itulah, gosip inilah... Tapi, zaman masa kini, gosip dah jd satu benda normal dlm kehidupan manusia.

Gosip... ertinya yg sebenar, me kene check dulu kat kamus dewan. Tapi, yg me faham tentang perkataan ni, gosip adalah cerita-cerita yang timbul tanpa diketahui kebenarannya...

Nak tahu kenapa me bnyk bercerita pasal perkataan gosip untuk ntry kali ni? Sbbnya... me adalah salah seorang dari mangsanya. Huhu... Jomlah... me cite sikit kisah2 yg berlaku pd me dan boleh dikaitkan dengan perkataan gosip.

Masa tingkatan 4, me merupakan budak baru dlm sekolah perimbun, cheras. Masa tu, me dlm kelas akaun, ekonomi & seni. Dlm pertengahan thn (kalo tak silap), ada sorang budak laki ni kene pindah ikut family balik ke kg. Masa tu, me sbg budak yg konon2nya kreatif, buatlah kad tuk ramai2 sign. Tp... tak smpai dua bulan mcm tu... budak lelaki tu balik ke sekolah perimbun sbb nak habiskan sekolah smpai ke tingkatan 5. Haaa.... start dr situ, me tiba-tiba dikaitkan dengan bdk lelaki tu dan menjadi mangsa gosip yg tidak berasas...

Disebabkan gosip tu, me ngan budak lelaki tu tak bertegur sapa dr tingkatan 4 smpai habis sekolah (kesan drpd gosip masa kanak2 ribena) hehe... Tapi, adalah satu kisah yg menyebabkan me dgn budak lelaki tu jd kawan & boleh keluar mcm kawan2 lain (dah dewasa kot. masing2 dh professional). Cuma lately ni, budak2 sekolah me sumer mcm sibuk. Jarang contact & dah tak spend masa mcm dulu2. Really miss them...

Ok... kisah tu dah tamat... skrg ni, me ada kisah baru pulak nak cerita... Ingat tak trip me ke Cherating bbrp minggu lepas? Kalo tak tahu, ntry nya ada di bawah ni. Trip me ngan kawan2 car club yg me juin. kenapa ngan trip tu? Sbnrnya, lately ni me tiba2 digosipkan dengan sorang mamat yg juin trip tu. Kalo tak silap, mamat tu asalnya dr Kuala Terengganu. Me pun tak pasti mcmana boleh terkeluar gosip me ngan mamat tu... Adoiii... saba jelah. Pdhal me ngan mamat tu takde plak penah berbual kat public masa jumpa aritu.

Jgnkan kenal, tgk muka pun buleh dikira dengan jari. Itupun jumpa time nak berkonvoi ke Kemamam. Tp waktu konvoi kan, masing2 duduk dlm keta? Mana ada konvoi smbil berjalan kaki? Tu beriadah namanya kan? :p

Me mmg tak pasti mcmana nama me boleh dikaitkan dengan dia. Tapi, me rasa... masa berborak2 kat forum, me ada tanye sape mamat tu dan kebetulan mamat tu ada tnye gak pasal me. Bukan tnye ape... just tanye sape me! Tu pun nak besar2kan cerita.... budak2 forum ni suka sgt nak gosip2... dah tu... siap ada tujukan lagu plak tu. Sabar jelah... Nasib baik me dah berpengalaman dlm bab menguruskan gosip. Heheh.. so, menda2 ni takkan beri me tekanan. Mamat tu pun jenis yg mcm me. So, kami layankan aje.. Benda tak betul, ape nak kisah! :D

Tu jelah cerita yg me nak sampaikan pagi ni... Nnti kalo ada cerita menarik lg, me smpaikan ye... salam... ;)


Damya Hanna posted @ 10:19 am