<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Monday, 8 October 2007

Bukak pose Anak2 Yatim + Icha's entry Blog...

Assalamualaikum... akhirnya selamat sudah Majlis berbuka puasa VF bersama anak-anak yatim yg berlangsung di Masjid Nurul Ihsan, Taman Seri Cheras. Me bersyukur sgt2 sbb majlis berjalan dengan lancarnya wpun agak kelam kabut jugak pd awalnya... Neway... thanks sgt2 pd rakan2 VF yg sudi hadir. Luv you all very much... muahhh :x

Sedih gak tgk karenah anak2 yatim Nur Hikmah Kajang smlm. Semua dlm lingkungan 15-2thn (kalau tak silap). Walaupun sumernya jenis yg loyar buruk, tp me rasa hepi giler dpt luangkan masa dengan anak2 yatim ni. Pertama kali dlm hidup me handle majlis yg berunsurkan amal jariah mcm ni. Mmg dah tak pikir penat ke tak smlm. Me cuma risau, cukup ke tak layanan kami pd dierang sumer? Cukup ke makanan yg akan kami hidangkan? Dan alhamdulillah... sumernya cukup!

Hari ni me tak gi keje. Arghhh... minggu2 terakhir menjelang Syawal ni, mmg malas aje rasanya nak ke kedai. Kebetulan penat smlm mcm tak hilang lg. Tapi hari ni... horrornya rasa. Tak tau ape yg me makan, asyik kuar masuk toilet aje dari pg. Mak dah paksa suh bukak pose tp sayangnya rasa (sbnrnya malas nak ganti byk2). Akhirnya me teruskan jugak berpuasa smpai ke ptg.

Kalau tak, malam ni ada meeting post-mortem tp mgkin sbb me sakit perut & terpaksa tarik diri dari menghadirkan diri, last2 shem cancel meeting. Mungkin jugak cuaca tak begitu mengizinkan (hujan) menyebabkan sumer rasa malas nak kuar umah. Duk umah leh berlingkar dlm selimut!

Tadi... me ada jengah blog Icha. Baca latest entry dia, me tibe2 rasa sedih. Entry Icha mcm beremosi sket kali ni. Menceritakan kisah dia & bf yg terpaksa berpisah atas sebab2 tertentu. Siyes, entry dia watkan me teringatkan ssorg. Sumer ayat die dlm entry tu mcm mengandungi sesuatu yg watkan me sebak satu mcm. Aduh... nape lak ni kan?

Apepun, me harap Icha tak sedih2. Terima setiap kejadian ni sebagai dugaan. Sekurang2nya Icha masih berpeluang untuk mendengar suara yg tersayang, berhubung melalui internet dan mcm2 cara lg nak melepaskan rindu di hati. Macamana pulak kalau seseorang yg kite dah sayang tu, berada jauh di mata, jauh di perantauan dan tiada kemudahan telekomunikasi mahupun internet untuk berhubung? Maka, hanya ingatanlah yg menjadi pengubat rindu di hati.

Just nak Icha ingat yg sometimes ngan cara berpisah mcm nilah, kite akan rasa betapa kuatnya cinta kite untuk si dia. Betapa sayangnya kite pd perhubungan ni & nak ia berakhir dengan kebahagiaan. So, sama2 setia.. sama2 jujur & kuat dlm dugaan. Itu satu kunci kejayaan dlm percintaan!...
p/s: Me nak doakan Icha ngan Jets terus berkekalan ke jinjang pelamin. ;) AMINNNN....


Damya Hanna posted @ 10:53 pm