<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 17 October 2007

Just face it... dun look back!

Leganya rasa. Dua tiga hari ni, pikiran me yg berserabut seolah2 mcm dah mula oke lepas me borak2 ym ngan SHEM plus FEDRA (kazen UK) me kejap td.

Mcm2 pendapat me mintak berkenaan entry me b4 diz. Siyesly... me rasa tenang. Tenang yg btol2 tenang. Nape? Tak taulah... tp itulah yg me rasa skang ni.

Ape2pun, Hari Raya dah pun berlalu dan masuk hari ke6. Me tak tau nak cite bgmana hari2 raya yg me lalui thn ni kat sumer. Mungkin me patut letak gamba aje tuk menggambarkan apa yg berlaku kat me & my family on dat day.

Hari ni, me rasa rindu gile2nya kat ssorg tu. Yupp... really and im not joking. Perasaan ni tak sama macam yg me rasa b4 diz. Ermm... bukan bermaksud me nak membesar2kan cerita. Just nak memberitahu yg me tak pernah feel camni sptmana yg me lalui sehari selepas some1 tu berada jauh dari sisi me. Ohmy God... help me please!

Me baru je lepas membersihkan diri. Bosan seharian berada kat rumah then ape yg me leh buat selain tido...tido...tido!!!

"Kite just go wiv the flow..." tu kate2 kunci tuk hari ni. Fedra yg bg kat me. Maksudnya, kite biarkan hidup yg kite lalui ni mengalir macam air. Tak perlu nak melawan arus. Why? Sebab kalo kite berani menentang arus maka kite sendiri yg akan merasa kepayahannya... Lainlah kalau kite ni jenis yg sanggup ambil risiko, berusaha bersungguh2 untuk menentang arus untuk menuju ke sst tmpat yg kite rasa ada kejayaan atau kebahagiaan utk kite, so proceed jelah...

"Take it or leave it..." "idup ni mmg sentiasa ada risiko..." "Kite dok atas pagar, kalo tak berani main ombak, jgn dok tepi pantai..." tu plak ape yg SHEM bg kat me ptg td.
Me akui, idup mmg sentiasa ada risiko. Sama ada tinggi atau rendahnya risiko tu, bergantung kepada kite untuk face the risk dengan cara yg mcmana. Masa ni lah kite akan terfikir, sama ada kite nak teruskan atau tinggalkan. Kalau tak berani, jgn sekali2 ambil keputusan untuk teruskan. Baik mengundur diri dari merana di kemudian hari atas keputusan yg diambil. Yupp... itu yg sebaik2nya.

Ah, me tibe2 rasa hepi. Tak sangka me telah diberi peluang untuk merasa sedikit rintangan dlm kehidupan me. Rite now, me baru terfikir... betapa indahnya idup ngan pengalaman. Betapa manisnya rasa perit smlm untuk dikenang pd hari ini. At least, me sudah mempunyai sesuatu untuk disimpan sbg memori dlm private life me. Mebi its not the first one, tp me tetap bleh jadikan ia sebagai sst untuk dikenang. Its better than have nothing, rite?

Salam...
Me with my sis, maya
Baby Arash Arayn

Kuih Dahlia

Kuih Conflakes madu

Kuih Tat

Me with Damia Husna


Rizqullah

Nisa Naqiba

Atuk

Me, my sis & my nieces

Me, my eldest & youngest sis





Damya Hanna posted @ 11:25 pm