<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 30 October 2007

Vacation to JB...Vf south, Icha's Open House!





I'm back...

Yeahhh... i am really back. Me sudah berpijak di bumi yg nyata. Me sudah terjaga dr dibuai mimpi2 indah bertemu dengan rakan2 VF di JB selama 3hr 3 mlm bercuti kat sana (atas sebab sedara kahwin).

Kalau nak diikutkan, hanya me ngan my parents aje yg akan ke JB. Tapi, lepas bersekongkol ngan Mol & Shem, dierang berdua dengan berbesar hati sudi juin trip me & my parents (akceli abang sulong me & his family pun juin sekali) ke JB.

Mula2 me riso gak yg dak dua ekor ni tak leh bawak diri. Rupe2nya dierang yg lg rancak borak2 ngan abah me yg depan me adik beradik suke bawak diri sendiri. Haha... Bile jumpa Mol ngan Shem, abah me jd peramah plak. Pelik tul!!

Keylah. Me nak citekan trip me ke JB dari mula. Jangan smpai termuntah baca cite me udah le...

First Day : 26/10/2007 (Friday - 9.30 p.m)
Bertolak dari Cheras. Pick up Mol & Shem kat LRT Sungai Besi. Me drive dari umah. Tapi lepas dak due ekor tu sampai, me suh abah drive plak sbb me nak lepak2 kat belakang. Kitorg singgah R&R Ayer Keroh jap. Pekena Mee Rebus sementara tunggu my along & family dtg nak konvoi sekali. Sampai umah mak long kat larkin, JB dlm kul 2. Tido... zzz.

2nd Day : 27/10/2007 (Saturday - 1.00 p.m)
Pas solat, bertolak ke Taman Universiti, Skudai (umah kenduri sedara me). Sampai2 terus makan. Perghh lauk lemak sayur nangka die, lawan plak ngan ikan bilis goreng. Sedap gilosss. Setel makan, lepak ngan mol & Shem dlm dewan. Time ni, kitorg tak tau nak wat ape. Kebetulan a day b4, shem ada gitau yg Paiz, Zana, Yolz & Ita pun turun JB sbb ada urusan. Roger2 dierang, dpt tau ada open house dak VF. Kitorg tebalkan muka nak juin. Seb bek mak kate okey sbb majlis nikah sedara me tu lepas Asar. Jam plak baru je pukul 3.30 masa tu.

Bertolak ke umah Ayang Azli, kat Tampoi. Konvoi 4 keta ke Taman Perling, open house Baby Bee then ke umah Lavendell pun kat Taman Perling. Lepak sane jap sampai puas bergamba, pastu kitorg bertolak ke Gelang Patah, umah dewa_cemburu plak. Mmg jauh umah dak sorang ni tp sbb konvoi reramai, tak terasa plak jauhnya. Time ni, ada 10 keta yg juin. Keta me diambil alih oleh budak bernama Komeng. Sebok sgt nak drive keta me yg takde la sebest mana...

Balik je umah dewa, jam dah pukul 10 mlm jugak. Bebudak ajak melepak lg. Tapi sebab me rasa penat giler, me malas arr nak juin. Kebetulan mak ngan abah masih ada kat Skudai. Me, Mol & Shem sampai je umah mak long, masing2 terus tido kepenatan. Haha...

3rd Day : 28/10/2007 (Sunday - 11.00 a.m)
Dah bersiap & bersolek, kitorg bertolak ke umah kenduri. Makan nasi beriani gam. Ermm sedapnye. Macam terbayang2 plak lauk ayam tomato die. Dlm kul 2.30 ptg, kitorg terus bertolak ke Bandar Baru Uda, amik Fixer & kawan die nama Hamdi kalo tak silap. Ada open house umah Icha a.k.a ^dada^ kat Pasir Gudang. Haaa... ni lg satu umah yg very2 the jauh. Konvoi sekali ngan Wisha, Lavendell, Yanie, Paiz, Yolz, Zana & Ita. Tapi... smpai je umah dak ni, tgk makanan ... cair2 air liur me. Sempat duduk kejap, sembang2 ngan budak2 JB yg me tak bape kenal. Yg me tau pun, Megat_online, mus, abe96 dan dua, atau tiga org lg yg me tak tau nama die. Pastu terus makan.

Lepak kat umah Cha lama gak. Bleh tumpang2 mandi & solat sekali lak tu. Malu tul. Ne way tq to Icha... sori susahkan gosok baju kami. Hehe...
Icha, Me, Shem & Mol (Sumer Geng Blogger)


Dlm kul 8 lebih, kitorg kuar dr kawasan umah icha. Terus ke satu tmpat yg dipanggil Diva. Tmpat ni mcm satu tmpat hiburan gak la. Bleh karaoke, main ping pong, congkak & pool. Kitorg lepak karaoke satu jam. Me tak nak nyanyi mula2 tp kene paksa ngan mol. Malunye sore tak sesedap M. Daud Kilau :

Selesai sesi karaoke, gi tgk Live Band plak kat Danga Bay. Pastu terus gi makan. Time ni ada 7 org je yg sudi juin. Maybe sbb esoknya dak2 nak kena keje. So tq sesangat to Mus, Abe, Yanie & Wisha sbb sudi entertain kami bertiga yg dtg dr kl nih. Susah2 je ;)

4th Day : 29/10/2007 (Monday - 1.00 p.m)
Bertolak balik ke KL. Tp mak nak singgah angsana kejap. Dah jalan2, terus ke Batu Pahat sbb nak beli kerepek2. Tetiba Shem nampak keta Apis & Kuya. Dierang benti kat Petronas, me suh abah benti gak. Dpt borak2 kejap je sbb tak jangka pun dpt jumpa dak due org nih. Sori sbb tak infom. Kami tak nak susahkan. Lgpun masa suntuk nak lepak lama2 & me dtg ngan parents. Pergerakan agak terbatas. Harap paham!

Me smpai KL kul 9.30 mcm tu. Terus gi mandi & anta Shem & Mol kat Sentul. So, berakhirlah entry tuk kali ni. Me nak gi uplod gamba spt yg disuruh oleh bebudak. Salam & Tq tuk mereka yg terlibat. ;)


Damya Hanna posted @ 1:05 am