<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 7 November 2007

Kemaafan... indah andainya terungkap!


Maaf! Merupakan satu perkara yg paling susah dilakukan oleh sesiapa saja. Nampk ejaannya mudah tp untuk mengungkapkan, ada di antara kita yg akan berfikir byk kali. Me sendiri akui, bila me lakukan sesuatu kesalahan... untuk mengucapkan maaf terasa bagai ada batu yg menghalang. Kelu lidah nak mengeluarkan apa yg tercetus dlm hati. (Me tahu perenggan pertama me ni agak puitis : ala2 novel gitu). Huhu!

Apa yg membuatkan ntry me bertitle kemaafan utk hari ni? Sbbnya smlm merupakan satu waktu yg amat bermakna pada me. Mgkin juga pd Shem! Setelah menghitung waktu sejak minggu2 terakhir ramadhan yg lalu, akhirnya kami didatangi satu mesej dr ssorg yg kami nnti2kan.

"Salam, td intan pan ada cita kat aku. aku nak mintak maap byk2 ngan ko n shem. kdg2 aku x sedar silap aku. mmg smua salah aku sblum ni. aku arap ko maap kan aku. sori xjuin bday ko. aku nk jumpa ko ngan shem bcoz nk mintak maap...aku xpenah lupa korang."

MSg yg me terima berbunyi camtu. Masa nampk nama yg tertera di atasnya, me tiba2 terasa hati me cam terharu. Kata2 kat msg tu wat me ilang rasa marah kat pemilik yg menghantarnya.
Akceli, tak ramai yg tahu relationship antara me shem & padli agak keruh sejak dua menjak ni. Me sendiri kdg2 kurang pasti, betul ke kami bertiga dah tak serapat dulu? Bile me duk fikir2 baru me sedar yg hubungan persahabatan kami seakan2 dah lama berakhir (Tp me ngan shem semakin close lak lately nih :P).

Me tak tau punca yg sbnr kenapa me marah ngan padli. Me tak tau sbb utama yg me tahu, sikap die kebelakangan ni mcm dah lain. Dia dah tak mcm padli yg me kenal satu waktu dulu. Yg byk mendengar luahan hati me masa me menghadapi kemelut (ayat novel!) ngan dak2 VF setelah setahun me menyepi satu ketika dulu.

Apa yg pasti...me mmg berkecil hati. Kalau nak diikutkan, me tak nak pjg2kan ape yg me rasa sbb fikir kemarahan me mcm kecik je. Tapi, masa open house VF aritu, me mcm dah tak leh nak simpan rasa bengang kat padli. Dpn2 die, me ngan shem wat2 tak kenal. Dia tak tego kitorg, kitorg pun tak tego die padahal kami duduk makan di meja yg sama. Pdhal jugak, kami pernah bersama2 mengharungi susah-senang idup sebagai perantau di Bangkok bbrp bulan lalu selama 4hari 3mlm...

Apa2pun, semuanya dah berlalu! Me ngan shem dah maafkan padli. Dan Padli pun dah maafkan kami berdua (Tp die kate kt msg smlm yg me ngan shem takde salah ape2...) Hehe... bukan ape, just mintak maaf sbb takut die lak dlm diam terkecik ati ngan cara kami.

Ne way... me harap relationship kami akan pulih seperti sedia kala.

Jgn ada benci! Setiap manusia tak akan pernah dpt melarikan diri dari diduga. Mgkin dlm tempoh ni, ALLAH nak menguji hati kite untuk melihat sejauh mana kekuatan kita dlm mengekalkan perhubungan persahabatan. Ya, kita cuma manusia biasa yg sentiasa berbuat salah dan silap. Maka, penawarnya adalah kemaafan!

To Intan PAN:: Tq very much sbb dah membantu memulihkan relationship kami. ;)


Damya Hanna posted @ 4:22 pm