<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 6 November 2007

Kekalkanlah...

Pg td (merujuk kepada pg smlm), me tak berkesempatan mengapdet blog. Ke'bz'an yg teramat. Bz ke? Statement cam ampes... me tahu! Tak yah ckp pun me tau ape yg terlintas di pikiran rakan2 yg dah mengenali me bile dierang bace ntry nih. Huhu...

Me dah tak nak cite pasal xtvt yg me wat pg td sbb sumernye me dah citekan dlm ntry yg sblumnya. Then, apa yg me nak citekan dlm ntry nih?

Akceli, time ni me tgh wat keje. Mcm biasa, still carik idea tuk kembangkan isi2 draf manuskrip ke-6 me. Alhamdulillah... dah bleh nampak jalan cite yg me nak sampaikan. Nak tau ttg ape? Me tak leh bagitahu sbb rahsia!

Tgh wat2 keje, pikiran me mcm ada idea nak wat ntry kat blog. Yupp... sbnrnya me dah dpt idea lepas berborak2 ngan maya dlm keta td. Cuma tak tau nak start dr mana. Skrg, bleh la me teruskan niat nak mendraf blog kan? Tadi dlm keta, Maya ada kuarkan satu statement ttg diri me...Yg dah buatkan me asik terfikir2.

Menurut maya, "Me senang jumpa org yg me suke tp susah nak dpt orang yg me cinta!"

Nape Maya kate gitu? Sbb perbualan kami td byk menyentuh ttg relationship me ngan sum1. Then, ttg sikap sebenar me terhadap lelaki selama ni. Nape bleh berbual perihal nih plak? Coz, lately nih me didampingi ngan persekitaran yg berkaitan. Yupp... me dpt tgk mcm2 jenis perangai manusia di sekeliling me. Yg sorang camtu, yg sorang camni. Yg dah berpasangan camtu, yg lum berpasangan camni. Susah nak duga sikap manusia ni kan?

Cumanya me harap hati me tak mcm sesetengah manusia yg senang beralih arah. Tak stick pd sst perkara dan cepat lupa hari2 bahagia yg berlalu. Me tak nak camtu! Dlm konteks ni, me bercerita ttg lelaki. Ttg hati & perasaan ssorg yg kite dah sayang. Me nak bile me dah sukakan ssorg, me akan terus sayangkan die. Terus sukakan die biar susah manapun kehidupan yg kami lalui nnti. Tapi, mampu ke me jd manusia yg kuat mcm tu?

Ntahlah. Me tak berani nak berjanji. Tapi... me bleh berdoa dan mintak pd ILLAHI agar hati me ni terus setia dan menanti andai ditakdirkan me kena menanti. Jgn sekali2 me cepat melatah ngan dugaan yg melanda. Hopefully!

Me akui, mmg me senang jumpa org yg me suka. Tapi, tu dulu kot! Sekarang ni? Yeah... mgkin disebabkan kehadiran sum1 dlm hidup me lately ni dah buatkan mata me buta untuk memandang yg lain. Dan buatkan hati me dungu nak rasa perasaan yg bukan2. Ajaibnya kuasa 'tu', kan?

Hmm... mgkin ada sesetengah yg bace ntry ni nnti tak bape mengerti maksud yg me nak sampaikan. Its okey! Me tak kisah pun sbb yg pentingnya, me nak tinggalkan catatan supaya satu hari nnti bile me bace balik ntry ni, me akan ingat ape yg sedang berlaku pd persekitaran me skrg nih. Itu yg paling utama!

Adess... ntry yg penuh beremosi! Nape nih? Sbb me rindu kat dak bawah ni kot... :">
Lama tak tgk cite popeye :))


Damya Hanna posted @ 2:28 pm