<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Friday, 2 November 2007

Flashback dlm flashback!

Psstt... ape yg me wat smlm? Citenya ada kat bawah ni.

Yeah...skang ni dah kul 12.39 tgh mlm. Me baru balik melepak ngan dak2 VF (Shem, Mol, Zana & KoMeng) + Maya my sis. Tak gi mana2 selain Malinja pekena Char Kuey Tiow sbb meraikan kedatangan Komeng ke KL sblum dia berangkat pulang ke JB esok pg. Mula2 bebudak nak lepak kat Kg Baru tp me nak gi Malinja gak sbb rindu nak makan Char Kuey Tiow Mali.

Td kami tak dpt nak lepak lama2 sbb Komeng dtg mengejut & masa free die agak suntuk. Start melepak kul 10 smpai kul 11.15 mcm tu, muka masing2 mcm dah layu. Ne way... dpt gak borak2 & dgr lawak 'paintball' komeng yg hanya kami berlima yg tahu. =)) Ampes tol. Dlm lawak2, me asik nak terpijak kaki Meng aje. Sori meng! Didn't mean to do that!


Sblum kuar umah td, me dah janji ngan maya nak tido lambat mlm ni. Konon2 nak wat keje. Tapi mate ni tibe2 cam ngantok plak. Pdhal dah minum nescafe kat Malinja td. Ish...

Takpelah... mmg me nak menulis novel pun jap lg. Tapi sblum stat wat keje, me kena setelkan draf blog dulu. Yupp... selain blog ni, me nak setelkan draf entry untuk my another blog. Wat masa ni me lum ada idea nak tulis ttg ape.

Keylah. Me nak chow....Kat bawah ni, ada entry yg me dah draf pg smlm tp tak dpt nak post... silalah nikmati :

Lima minit sblum kul 8.00 pg, me terjaga dr tido. Ya ALLAH... lama giler me tido dr smlm. Macamana leh jd cenggini? Mebi me penat giler lepas balik dr keje. Pdhal bukan wat apepun kat opis selain melayan blog & berym ngan shem, min (crime partner), paiz & lela.

Kebetulan smlm me pose. 1st day posenam after ramadhan berlalu lebih dua minggu lamanya. Alasan ntah ape2 je kan? Tapi, yg pasti mmg me rasa penat giler. Badan letih semacam. Pas bukak pose, me layan cite cina tv2 (Wars of in laws). Cite ni lawak giler. Pasal menantu ngan mentua bergaduh. Kalo masa awal2 dulu lg lawak sbb byk giler scene bergaduh & part2 menantu die bercintan-cintun ngan hero cite nih. Cara dierang bercinta tu mcm kelakar je & nmpak sweet. Heheh...maya nyer pasal, me layan balik cite cine petang2.

Abis cite cina, solat maghrib & isya, me cadang nak wat keje. Cam biasa, manuskrip me yg masih didraf untuk bab2 akhir. Last2 me baring jap. Tetiba me rasa dunia cam gelap je. Sedar2 jam dah kul 5.00 pg. Me sambung tido balik & masa terjaga td, baru perasan me tak solat SUBUH. Adess... kan best kalo Shem ada. Leh kejut subuh cam kat Johor aritu. :)) Then, kalo sum1 tu ade... die mesti col kalo me suh tolong kejutkan. Ada sekali tu, dua kali sum1 tu col sbb kejutkan me SUBUH, pas kena bebel baru me bgn. Haha... Me sangat liat nak bgn pagi! (Pinj ayat Cha & mol jap).

Akhirnya, me mengambil keputusan untuk tidak berpose pd hari ni. Sebabnya, me tak niat mlm td. Aduh, rugi jek tak dpt pahala pose sunat Khamis. Tp nak wat cemana.

Ptg ni, nak tak nak... me kena gak gi clas gitar. Malas cemana pun, me kena gi sbb dah janji ngan cikgu smlm. So, sblum keje, me nak kene pektis. Mmmm...

Sekian dulu cite me ttg hari smlm...

Mesti korang sumer pening sbb ntry me kali ni mcm flashback dlm flashback kan? (Flashback dlm flashback ni macam me cite psl smlm pastu me back lg pd cite sblumnya plak) Haha... Padan muka... saje me nak peningkan sumer yg membaca. Me suke bile korang pening! :P

Ermm... ape yg me nak cite tuk hari ni plak? Me lum ada idea. Tp masa baru bgn tido td, mmg me dah ada idea. Pasal mimpi! Sbb Chit & Shem penah cite pasal mimpi dierang, so me nak cite pasal mimpi me plak. Smlm tido me mimpi ntah ape2. Yg me ingat, kawan UKM me yg nama die Zuraini (tkdelah rapat ngan dak ni tp termimpi die plak) potong rmbut me sbb dah bercabang teruk. Then masuk part sape ntah yg pindah rumah, me tolong2 pastu ternampak ada lipas dah mati. Adesss... dlm mimpi pun lipas nak ganggu idup me. Tibe2 mimpi me bertukar ttg blog. Me nak masukkan ntry baru, tp bile dah publish, font jd besar giler. Warna oren (mcm yg Aziz a.k.a Jinggo - membe jazz me selalu gunakan dlm forum). Eh, pelik tul! Tetiba, maya kejut. Ckp pasal appointment me ngan KWSP kul 10.00. Mimpi tu stop kat situ. Tak smpat me nak edit post untuk betulkan font!

Apa maksud mimpi2 me smlm agaknya? Ada org nak kucar-kacirkan blog me ke spt dakwaan Paiz ketika di JB bbrp hari yg lalu ke? Kalo ada, maka Paizlah orgnya. Me tak perlu berdolak-dalik kerana die sendiri yg mendakwa akan berbuat demikian. Paiz... paiz... tak cukup2 lg ke ko masuk dlm mimpi org untuk mengkucar-kacirkan idup dak VF slps menipu duit rakan2 sekalian? Tak penah nak berubah :

Ape2pun, me skang masih berada di kondo. Jam dah kul 10.32 pg & hari ni hari jumaat. Appointment ngan KWSP dah berubah waktu. So, me nak gi opis lambat sket. Sblum gi opis, me nak taip novel sesikit sambil2 dgr lagu.

Winamp Player me ni tetiba terpasang lgu Erti Kasih nyanyian Izwan Pilus. Lagu ni soundtrack drama melayu tv1 kul 11.05 tiap2 hari. Me tak layan cite tu sgt. Tp dah dgr lagu tu byk2 kali, me rasa cam best plak. Tapi, ada certain part lagu ni kdgrn mcm merengek2 pun ye. Maya plak kate, die benci dengar part Izwan Pilus menggunakan teknik remify sbb mcm REM yg nyanyi aje. Tapi, sumer mesti tak tau kan yg me ni sbnrnya salah seorang peminat kepada penyanyi yg bernama Rem. Sape Rem? Ala penyanyi dr Sarawak tak silap me. Rem ni suke nyanyi meneran2. Haha... pelik! Me pun tak tau nape me suke ngan lagu2 Rem. Ape2pun... tu jelah cite me skang. Nanti ada cite lain, me sambung lg... Daaaa....


Damya Hanna posted @ 12:04 pm