<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Saturday, 30 June 2007

Mood...

Seriously im not in a very good mood... Arghhh sabar sgt2... Rasa mcm mood ni dah mempengaruhi setiap tindakan dan gerak geri saya skrg ni.
Semalam, sy ke alaf 21 atas urusan kerja. Ada book fair yg membolehkan saya bertemu dengan pembaca dan berbual mesra dengan mereka. Tak sangka boleh terjumpa dengan adik fad. Sori fad!! akak boleh tak perasan plak fad smlm.. Muka ingat tp takut salah org... yelah kite jumpa aritu pun kejap je kan... blog fad plak akak jarang masuk... Sori ye dik!
Ptg dlm pukul 4, sy berangkat pergi. Penat jugak. kebetulan ada kerja lain yg perlu diuruskan di Intec. Dah setel semua, sy terus memandu pulang ke cheras. Takde apa yg saya lakukan selain tidur petang. Dpt lelap kejap je bila perasan dah nak dekat pukul 7 malam.
Bosannya... takde ape yg dibuat malam smlm selain tgk canel Ria cite Man Laksa... Layan jelah asalkan dpt isi masa sementara nunggu tido...
Menyentuh soal mood... mmg serius mood smlm dah dibawak ke pagi ni. Ada rasa tak best dlm hati. Nape ehh? Ntahlah hanya DIA yg tahu... malas nak cakap dan malas nak ingat... Biar dia ilang sendiri. Tapi kalo melarat camne? Abis terganggu kerja-kerja dan rutin harian sy! Aduhai gawat macam ni. Doakan saya sembuh dari penyakit ni!
Salam,
Damya Hanna..


Damya Hanna posted @ 11:43 am
| 2 Comments |


Tuesday, 26 June 2007

Uk's mascot back again...

Akhirnya kazen kesayangan sy dr uk dah pun selamat sampai ke Malaysia. Faridah ataupun nama glamernya Adik, tak berubah walaupun sket. Betul ke? Entahlah ekk... sekali pandang rasa cam same aje. Tapi... mungkinlah jugak saya nampak cahaya kebahagiaan di wajahnya gara2 dia yg kedngarannya sudah memiliki yg tersayang ( :> ). Namanya ape ntah... tak pasti lak...Rasanya die ada cite tapi saya tak ingat :p
Plan sepanjang cuti summer Faridah lum lg kami (kazen2 : lela, akak, maya, kak nim, kak etty, kak alia, nana) rancangkan. Mungkin takat ni, xtvt common kitorang cam hang around sesama cam dulu...lepak tgk wayang, layan cd korea, boling akan berlangsung. Adeiii abislah cuti hujung minggu saya. Kalau tak melepak ngan dak VF mesti saya akan keluar ngan kazen2 sy plak... huhu...
Traning boling lum lg setel... Dari sehari ke sehari long ajak membolingkan diri tp tak penahnye sempat. Asyik ada hal lah ape lah... adusss... camne nak pandai kalo camni... #:-s
Klas gitar masih lum berubah... Skang ni dah menumpu pd lagu Taman Rasyidah Utama lak... adehhh susah gak chord lagu tu... nak strum nyer lagi satu... sabar je lah... Sib bek boleh tangkap... Time lagu ni Cikgu Razin dah stat ajar cara nak pluck gitar. Best wooo... tp masih pluck yg simple2... tak sabo nak pakai root yg susah2 sket... :p
Apa2pun... azam sy nak belaja bersungguh2... tak mo main2 dah :p
damya hanna~


Damya Hanna posted @ 9:39 pm
| 1 Comments |


Tuesday, 19 June 2007

VF kembali...

Hai sumer... wahhh... bestnya kehidupan saya kebelakangan ini. Dikelilingi kawan2 dah ahli keluarga yg tersayang... Skang ni demam boling dah kembali... Kena praktis sblum tournament tiba... Tak nak arr digelar JLo (Juara Longkang) tuk acara kali ni... :-ss tak pasal2 jd bahan... Huhu...
Last sunday, ada membe VF kawin... Selamat dah adi jadi raja sehari bersama isteri tersayang yg berasal dr Kelantan. Alamak, nama wife die dah lupa la... Pemalu orgnya tp mmg cumel... Saya ke sana dengan beberapa orang rakan Vf yg lain. Ada la dalam lima kereta yg konvoi sekali...
Setelah setahun saya menyepi dari rakan2 VF, akhirnya saya dah temui segala apa yg saya cari... mmg kawan gembira mudah dicari... kawan menangis sukar ditemui... Namun, rakan2 VF yg sy kenali masih menerima diri sy seadanya setelah hampir setahun sy menyepi (atas sebab2 tertentu) InsyaALLAH jika hati kita suci dlm menghulurkan persahabatan, maka talian akan sentiasa berkekalan... :> Ibarat pepatah kawan2 sy... "KAWAN SAMPAI MATI..." Diharap semua yg membaca juga begitu... ;)
damya hanna


Damya Hanna posted @ 11:08 pm
| 6 Comments |


Wednesday, 13 June 2007

Futsal, Guitar & Swim... (Alamak, writing!!!)

Hai sumer... Apa kabar? Moga sihat2 selalu... Arghhh lately ni mmg bz sgt2 ngan keje. Cuma bile tak bz, sy ni suka buat2 bz. Ngan forum tu la ngan forum ni la... kdg2 jenguk blog tp takde masa nak tinggal catatan... :p
Sepanjang minggu yang lalu, takde apa yg luar biasa saya lakukan selain menghadiri perlawanan futsal rakan2 VF yg diadakan di endah parade... Best jugak walaupun sy tak berapa tahu syarat2 perlawanan... Apa2pun tahniah pd grup 'biawak stress' yg berjaya memegang takhta juara. Ish apalah punya nama kan?... Hehe... sbnrnya jika nak dilihat pd nama, gerenti semua akan tertawa. Yelah... bygkan, byk lg nama lain yg boleh digunakan tp nama tu jugak yg dipilih. Mujur ada tuah... Ada lagi nama lain yg buat sy tergelak sakan... macam "Semut Ketumbit", "Pasar Borong" dan mcm2 lagi... Aduhai... :)) apa2pun... semuanye berjaya mencuri perhatian penonton... syabas pd ajk VF yg menjadi tunggak utama untuk perlawanan futsal VF...
Buat masa ni, ilmu gitar sy masih perlukan perhatian... kena byk praktis terutamanya pd power chord... Minggu lepas Cikgu Razin mengajar cara strum... Mmg best... yelah, skrg ni bila dgr lagu sy dah boleh agak cara nak strum gitar... sama ada down atau up beat... walaupun ada masa tak betul, kirenya adalah improvement :p
Class swim plak masih terhegeh2... Bergerak mmg bergerak tp teknik nak amik napas masih tercungap2...sabo jelah...
Ape2pun... novel ke6 masih belum berganjak byk... Idea masih tergantung... Lum berkembang sakan... InsyaALLAH sy akan mula menulis secara rutin bila semangat dan mood sy bersatu... Doakan yg terbaik untuk saya...
salam.
damya hanna~


Damya Hanna posted @ 12:36 pm
| 5 Comments |