<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 31 July 2007

I think I know wats goin' on...

Assalamualaikum.. hai sumer... finally, i'm back to my office as usual. Arhhh... kene bgn pagi anto maya and i'm back to basic. Huhu...

Smlm, me duk umah melepak aje depan pc. Tak g opis sbb mak masih kurang sehat. Cian mak... me nak tolong pun tak tau nak tolong ape. Alih2 biarkan aje mak melayan tv canel travel & living for the first time in her life...(kalo tak b4 diz, mak suke melayan canel Aruna)

Ptg smlm sempat me tido kejap. Ngantok gile padahal bukan buat ape keje pun kat umah. I know, i'm kind of lazy person and the laziest (ada ke perketaan ni?) compared to my sisters. Tp, nak wat cane... dah mmg azali perangai me begini. Me dah cuba berubah dan kdg2 rajin tu dtg kejap je. So, its better for me to back to my normal character. huhu... hopefully, theres a guy that can accept me as who i am... is there?

Ermm ntah lah ye. I dun have answer for that question. Tp, ALLAH pun ada berfirman kan (dlm surah ape... me tak pasti) "Setiap manusia tu dijadikan berpasangan. Setiap jodoh manusia telah ditentukan..." So... me tak perlu risau kot. Huhu...

Berhubung pada title ntry me kat atas tu... sbnrnya lately ni, me byk melayan perasaan (smmgnya me memang suke melayan perasaan bila2 masa pun kan? :p) tp melayan perasaan lately ni mcm lebih bermakna... nak tau kenapa? sbbnya me rasa me mcm dah jatuh hati kat ssorng... opps... tiba2 malu lak nak cite. Tapi, me pun manusia biasa yg ada hati dan perasaan. Takkan me tak boleh nak jatuh hati kat org yg me suka kan? Who's the lucky one? (Lucky ke?) Arhhh wat eva... ada lah orgnya. Rahsia!! Dan me jenis yg tak suka nak cite benda yg tak pasti unless sesuatu perkara tu mmg dah konpem akan menjadi baru me akan menghebahkan pd semua.

Acceli... sometimes me risau ngan diri me sendiri. Selain suka berangan, me ni jenis yg sng jatuh hati kat ssorg.. Means... sng percaya kat ssorg. Padahal dah byk kali perkara ni jadi... tp me tak penah serik. Ada tak sesiapa yg penah terjadi mcm ni? Ke me sorang je yg rasa?

The guy yg me admire tu... bukan jenis yg jiwang karat mcm me... tp seorang yg slumber. Me baru je kenal die dan jumpa pun kdg2... Kat mana me kenal? Sumer tu tak yah la nak cite kat sini ehh... sbb me tak nak sesiapa yg kenal me bila baca blog ni bleh agak siapa orgnya... Haha... its better i stop talking about something not sure... I've got to go... i'm blushing and... i need some space to think again...bye...


Damya Hanna posted @ 10:45 am
| 5 Comments |


Monday, 30 July 2007

There's no title.... no xplanation...

Assalamualaikum...
Hari ni, me ngan maya ke Tesco. Macam biasa, bile nak balik kondo apa lg yg kitorg kene wat selain carik benda2 alah yg patut dibawa pulang ke Shah Alam. Cadangnya mmg nak balik kondo malam ni, tp baru teringat yg Maya takde clas on Monday. So, alamatnya esok je lah me ngan Maya balik. Huhu....

Cuti2 ahad takde benda yg me wat. Malas nak kuar sbb mak belum sihat 100%. So, dok umah tgk tv jelah selain layan gita sampai lebam... :p

Hari ni dpt copy chord lagu baru yg me mmg nanti2kan selama ni. Yess... akhirnya lagu Sembunyi nyanyian Misha Omar & Andy Flop Poppy dah ada dlm koleksi me. Sonoknye... tak sabar nak lancarkan... Tapi, jari telunjuk kiri me dah stat tumbuh kematu la... Me ada ngadu kat mak. Siap ckp, "Nnti camne nak sarung cincin kawen?" pastu mak jwb "EH nak sarung cincin kawen, bukan blah kiri..." Betul ke? Emm me tak tahulah sbb me belum ada pengalaman.. :p

Alamak, sok nak balik dah tp blum kemas baju pun lg. Dahlah sabtu ni me bakal ada vacation ke Cherating. Takde preparation lgsung... Arghh, malas nak pikir! Me dah sakit kepala... rasa cam nak tido dah... tapi... emmm... nape me rasa mcm tak nak tido ni? Nape me rasa cam ada sesuatu yg me nak cite tp tak tau nak stat dr mana?

Aduhai...is there something happen to me? I dunno... and i dun have any xplanation on diz... Maybe i just need to get some sleep... yeahh... dats the point!



Damya Hanna posted @ 12:23 am
| 4 Comments |


Sunday, 29 July 2007

New in ME....

Assalamualaikum... pembuka kata tuk hari ni. Eh, dah masuk hari ahad rupanya. Maknanya today's the last day me tido kat umah Cheras b4 balik ke Shah Alam, sok malam.

Ermm... dlm hati ada gak rindu nak melepak mcm dulu2 kat kondo tu. Tp kekadang rasa mcm malas nak balik pun ada coz am really2 feel comfort at my own home. Tapi, seriuosly... me dah stat rindu kat adik2 kat umah sewa wpun bile jumpa takdelah sembang panjang...

Pagi ni, takde ape yg me buat kat umah selain melepak sambil layan gita. Masih try main lagu Tiga Malam Tanpa Bintang wpun chordnye sumbang mambang. Alah... main tuk syok2 sendiri... bukannye sampai nak pektis beria ala2 akademi fantasia lak. Huhu...

Selain try lancarkan perjalanan chord lagu Fiq tu, me ada gak try layan tab lagu Seruling Anak Gembala ngan Keroncong Tuk Ana. Try tgk kat you tube, my pren si SetanMati tu main... cam best lak... Tambah2 bile me main... mak siap nyanyi wpun kekadang note yg me tekan tak bape clear... Arghh... wat eva!

Me akan belaja bersungguh2 sampai me bleh main gita ngan lancar... :D

Ermm mesti ada yg tertanya kenapa dah lama me tak cita pasal manuskrip ke6 me kan? Acctually, am having mind blocked 4 a moment and me sdg cuba nak dptkan balik mud nak menulis. Maybe pas balik Shah Alam ni, mud & idea tu dah bleh carik cam dedulu. Why? How do i know? Becoz, at my rental kondo i dun have streamyx to make myself ngdap mcm kat umah ni. :))

Ah, ape yg me merepek pepagi nih... Ntah la ehh.. me nak stop dulu... bye!


Damya Hanna posted @ 1:49 am
| 4 Comments |


Friday, 27 July 2007

My mum...

Hola... assalamualaikum sumer... :p Hope sihat2 ye. Alhamdulillah kesihatan saya sudahpun pulih dua tiga hari ni. Lega terasa. Tekak yg sakit, sudah berkurang. Cuma mungkin kene stick makan ubat termasuk antibiotik yg tak abis2...

Tanggal 23 Jul yg lepas, mak kesayangan sy terpaksa dimasukkan ke hospital kerana menjalani rawatan radioterapi di HKL. Seminggu tak tgk muka mak, rindunya terasa. Tapi seb bek td pagi dah balik. Cuma yg sedihnya tak bleh nak duk dekat ngan mak. Kata doktor, kene jauh lebih kurang 3 meter gitu sbb kesan iodin yg mak minum masih ada dlm badan... adehhh.... kene tahan sampai hr senin baru leh baring2 atas riba mak... :p

Ermm lupakan dulu soal mak saya. Jum dgr sy mengomel ttg kehidupan saya sepanjang minggu ni. Takde apa yg saya buat selain, duk ngadap pc. Keje tak g dah dua minggu gak la. Minggu lepas sbb sibuk wat preparation nak ke Bangkok, minggu ni pulak sbb kene tolong akak jd babysitter. Jaga Aqil, Arip, bob ngan eisya...

Beberapa hari ni sy rasa gembira sgt sbb melayan kekawan yg agak gila kat VF tu... Adehhh... acap ngan lawaknya, agus ngan ugutannya, paiz ngan loyar buruknya, shem ngan bekingnya... huhu... mmg best... asyik nak gelak aje...

Tak sabar lak rasa nak g PD pertengahan ogos nnti. Padahal lum konpem pun lg. Masih 50-50. Rasa nak g sangat2 tp kene gode2 mak dulu laa. Bukan ape, sebabnya seminggu sblum ni sy dah jejalan ngan jazzers ke Cherating. Tetiba minggu lg satu ke PD lak ngan dak2 VF [-( adehhh berjalan je kejenye...

Neway... tq coz sudi baca celoteh sy yg suke merapu ni ehhh... nnti sy sambung lg... daaaa...

damya hanna


Damya Hanna posted @ 9:39 pm
| 2 Comments |


Monday, 23 July 2007

Bangkok 19 - 22 Jul 07 sawadekaa & Surprise besday party 4 Shem....

Salam sumer... dah beberapa hari tak menjenguk blog yg tersayang nih... :x Harap2 semua sihat. Saya jelah tak bape sihat. tiba2 terkene demam dan sakit tekak.

Tanggal 19 Julai 2007, saya dah tiga org rakan telah menghabiskan masa bercuti2 ke bangkok, thailand. Satu pengalaman menarik juga selepas pengalaman saya bercuti ke korea baru2 nih. Cuaca kat bangkok same je macam kat malaysia. Panas tp rasenya cam lg panas pun ada. tinggalnye, waktu jam kat bangkok, lewat 1 jam dr waktu kat malaysia.


ALhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Mmg best kalau dpt shopping sakan kat sana. tinggalnya kami tak pergi ikut agen. So, nak cari makanan halal mmg susah pd awalnya sampailah kami dpt jumpa tmpat yg ada menjual makanan untuk org2 muslim. Lega. Kalau takde jugak, habislah kami selama 4 hari kat bangkok sana, sure melepek takpun kene penyakit kencing manis sbb dpt makan makanan ringan malaysia yg dijual di kedai2 serbaneka spt 7Elevan yg mmg berlambak kat sana. hehe.


Apa2pun tq pada padli, dino dan shem yg telah bersama2 menjayakan percutian kite :x...



Pulang dari bangkok, saya ada 1 lg tugasan yg perlu dilakukan iaitu parti serprise tuk shem yg kebetulan tarikh lahirnya jatuh pd 22 July 2007. AH, sabar jelah. selama 4 hari tinggal bersama di bangkok, hampir2 mulut ni nak terlepas bercerita ttg plan sy dan rakan2 vf di malaysia untuk menjayakan majlis serprise shem ni. terpaksa jugak sy kaver bila mulut hampir berbicara ttg aktiviti yg dicadangkan akan dijalankan di rumah sy..

Akhirnya semuanya telahpun setel dan berjaya diselesaikan pd hari smlm. tiba saja di terminal LCC, sy telah berpakat bersama rakan2 lain untuk kelentong si shem. kesian die tak tahu menahu, tahu2 je ada rakan2 lain yg menyanyikan lagi 'hepi besday' tuk die kat tepi pintu keluar LCC. Alamak... semua mata pandang kat kitorg. malu gak laa sy ni walaupun bukan parti serprise tuk sy... :))

Selesai aktiviti di LCC, semua bertolak ke rumah sy di cheras. Hidangan telah tersedia. Tq mak ngan abah tersayang sbb sudi bersusah-payah mengorbankan rumah kite...:p
Apepun segalanye telah berlalu. Hepi besday tuk shem... Ada masa kite jejalan lg ehh... Buat rakan2 yg tersesat ketika dlm perjalanan ke rumah sy, diharap dpt bersabar. mungkin di waktu lain, kalian sudah mengingati jalan kerumah sy yg sememangnya takkan dilupakan sampai bila2...

neway... harap2 persahabatan kite akan berkekalan sampai ke mati... lov u all and thank you for being my frens :X



Damya Hanna posted @ 11:55 pm
| 6 Comments |


Tuesday, 17 July 2007

Transformers... WOW!!... I dunno wat to say!

Allo... Assalamualaikum. Murnin' to alls bloggers and my guesses :x
Finally, i've watch the greatest movie for the 1st time in my life. Seriously, its awfully great.. no other words to say than WOW!!! Siyes, pd sape2 yg lum menonton Transformers, sy suggest, pegilah tgk sblum kerugian. Nak tunggu cd/dvd pun bleh tp mesti tak sama mcm menonton kat cinema. Huhu.... Sumer hebat la dlm cite ni.
Smlm sy tak ke opis atas urusan tertentu. Macam biasa, kene jd driver jemput anak2 (budak yg mak sy jaga tau) balik sekolah.. Sempat janji ngan Fedra (my UK's Kazen) gi melayan boling jap kat AP. Dpt la dua game... tp penat gak sbb mcm pandai je amik cross lane. Tak henti2 main. Seb bek dah bleh target baling bola ikut arrow tgh... :p
Balik dr melayan boling, sy ngan fedra singgah midvalley jap. Gi beli tiket transformers yg susah nak dibook lately nih. mentang2 cite die best. Penuh je setiap tayangan... adehhhh!
Round midvalley beria je smlm. Tak bajet nak beli baju. Dpt gak selai kat ZARA.. Tu waktu siang, waktu malamnya kat Miss Selfridge lak... tgh sale lagilah...abis duit!
Alamak, Fedra apply keje kat Guess dpt lak smlm. Jeles tul. Dah la ada sorang Oppa yg agak cute keje kat situ.. hehe... Rahsia ehh... Jgn kasik tau sasape yg ni pun suke usha org tau ;)
key sumer... gtg. Bye. akum..
damya hanna~


Damya Hanna posted @ 8:57 am
| 2 Comments |


Sunday, 15 July 2007

special vf bowling...

Arghhh... akhirnya selesai satu xtvt vf boling yg ditunggu2. Alhamdulillah sy selamat dr mendapat gelaran JLo (juara longkang). Hehe... nyaris gak nk dapat sbb pin jatuh sikit sgt... Adeiii.... saba ajelah.
Mmg best laaa rupanya juin tonemen ni. First time juin, baru ari ni rasa jd tumpuan waktu baling bola ;)) Selain dpt kenalan baru, sy jugak dpt beramah mesra dengan kenalan yg dtg dr utara dan selatan malaysia. Selama ni, hanya kenal dan berbual melalui phone dan web, ari ni jumpa depan mata. MMg best...
Apa next xtvt sy? Ermm adalah. Nnti sy update, eh? bye... akum...
damya hanna~


Damya Hanna posted @ 10:02 pm
| 4 Comments |


Monday, 9 July 2007

Life Must Go On.... What eva happened....!

Assalamualaikum all... sihat? Hopefully gitulah ye. Hujung minggu saya kali ni berlalu dengan penuh ketenangan dan kelegaan berbanding minggu lalu. Segala2nya telah selesai dan byk perkara yang mencelarukan fikiran, sudahpun saya temui jawapan di dalam hati.
Arghhh.... beres! Takde apa yang akan menggangu rutin harian sy lagi. Alhamduillah... sesungguhnya ALLAH yang banyak membantu dan melindungi saya! ;)
Sabtu bersamaan 7 July 07, saya menyertai acara konvoi JAZZERS ke majlis perkahwinan seorg pemilik Jazz Shah Alam berwarna merah. Majlis diadakan di Dewan MBSA. Ermmm.. adalah dalam 15 kereta Jazz jugak yang turut serta. Mula2 sampai kat Cartlon Holiday, ingatkan saya sorang je yg paling lambat. Rupa2nya ramai lagi yg keluar lambat dari saya. Hehe...

Acara berlangsung dengan lancar. Sempat bergambar dan rasa mcm tak puas lagi nak masuk kamera sana-sini. Tapi nak buat mcmana, geng Jazz perempuan hanya tiga org yang sy kenal. Tak dapat la nak bergerak sakan...
Balik dr Shah Alam, sy keluar pulak dgn kazen UK sy tu. Cadangnya nak tgk wyg. Tapi masa tak memberi peluang. Plan yang sbnrnya, sy, maya, lela dan pidah bercadang nak swim tp sy terpaksa tolak kerana penat konvoi tak abis lg. Bertukar pula ke plan boling tp tak jadi jugak sbb yakin cuti2 hujung minggu mesti pusat boling takde yg kosong. Lastly, kitorg ambik keputusan melepak aje kat Jusco. Jalan2 cari baju sblum mengisi perut di Johnny's Restaurant. ARGHHH... ni yg sy suka!
Malamnya, saya ngan padli ke parti sis mia yg diadakan di The ZONE. Dekat je ngan KLCC... Bangunan yg dimiliki oleh Datuk K tu... Bleh tahan gak ramainya yg datang. Tapi kata yus, thn yg dulu lg ramai. Pack gile! Yg kali ni.... hanya kenalan terdekat aje yg dijemput sis mia. Tak sangka sy pun terpilih. Huhu... Majlis yg simple, game yg simple... makanan pun okeylah... cuma sy tak makan byk. Mgkin disbbkan sy dah makan awal ptg tu, kan? Bila pikir2 rugi plak tak kosongkan perut. Ada satay... tak smpat nak rasa :((
Pagi tadi....8 July 07, takde ape yq sy buat. Hari ni, terlaksana jugak plan swim sy dan kazen2. Tp tak dpt nak swim kat putrajaya sbb masa kitorg sampai tu, sesi swim pagi dah tutup. Kena tunggu dua jam baru sesi ptg bukak balik. Ah malas lah... terus kitorg drive ke rumah abang amin kat Sg Besi. Dapat gak 'tan' kan kulit pg tadi... Berendam mcm ape je sumer... :p
Sekarang ni... ermmm takde ape dah nak tulis... SO.... kite enjoy!!! Oppss... jum kite TIDO... Bye ALLsss...
salam sayang,
Damya Hanna


Damya Hanna posted @ 12:31 am
| 7 Comments |


Wednesday, 4 July 2007

Cinta vs Love

Aiii sumer... Bosannya keje ari nih. Takde menda nak buat kat opis selain melangok dan mengadap pc yg ntah ape2... :p
Tapi dlm sejarah tau, hari ni sy terjaga jam 6.45pg. Susah nak dpt dalam sebulan. Hehe.. Pas solat Subuh cadangnya nak sambung tido tp mata tak leh lelap lak. Adehhhh.... terpaksa la bangkit dan terus gi mandi.
Otw nak ke KL, jalan cheras Jammed lak. Kene sabar walaupun baru berangan dpt sampai kedai awal dr selalu. Rupa2nya sama gak cam hr biasa. :(
Hari ni Aqil ada kat rumah. Kejap je kot sbb umi dia gi hospital. Check-up untuk operation baru2 ni. Wendu bangat kat Aqil... sib bek dia tak byk songeh tadi. Mesti dia pun rindu kat saya :x
Berhubung pd title posting sy hari ni... Ermm sy nk ckp pasal cinta!! EH, ada pengalaman ke? Kalau ada yg tanya...pastu sy ckp takde tu tipulah namanya. Yupp saya dah penah ada pengalaman cinta. Tapi takdelah sehebat mana. Takdelah sampai mengalirkan airmata. Just simple and easy stail. Huhu... Tapi tu sumer cite yg dah lepas. Nak ungkit pun dah tak bermakna apa-apa pd sy... Cuma org ckp, apa yg lepas kita jadikan kenangan dan ambil iktibar atas segala yg terjadi demi kelancaran pd masa depan.
Jika ditanya tentang pengalaman kini, sy tak berani nk ckp macamana. Yelah benda yg melibatkan perasaan ni kekadang susah nak ramal. Ada masa kita keliru dgn apa yg kita rasa. Ada masa lain plak, kita mcm yakin yg kite dah tmpatkan ssorg dlm hati kita tp rupa2nya semua tu sekadar perasaan sementara. Betul kan? Ada tak sesiapa yg penah rasa macam tu? Bleh kongsi ngan sy....
Aduh.... apsal plak posting kali ni mcm emo sket ehh? Hehe... Mungkin gak bile ngan orang lain, kite susah nk ckp depan2. Jadi dgn menulis, kita dpt luahkan apa yang kita rasa...
Sekian dulu dr sy.... ;)
Damya Hanna~


Damya Hanna posted @ 2:09 pm
| 9 Comments |


Monday, 2 July 2007

Sejenak...

Di pagi hari isnin yg ceria... saya nak kongsi satu cerita ngan kawan2 semua... saya dapat cerita ni dari adik sy yg mungkin membacanya dari emel yg diperolehi. Silalah menghayati dan amek moral di pengakhiran cerita.
DI sebuah perkampungan asli, terdapat 3 orang anak muda yang bernama Gaduh, Gila dan Otak. Satu hari, Gaduh hilang dengan tiba-tiba. Jadi, Gila dan Otak terus ke balai polis untuk membuat laporan.
Polis berkata : Ye encik. Boleh saya bantu?
Gila berkata : Saya nak cari Gaduh.
Polis terperanjat lalu memarahi Gila dengan berkata... "Eh, awak ni Gila ke?"
Gila pun menjawab dengan lurusnya. "Ye nama saya Gila!"
Polis itu mula naik angin. "Eh, takde Otak ke?"
"Ada... Otak kat luar!" Gila menjawab tanpa berfikir panjang.
Moral :: Jangan letak nama anak-anak anda seperti di atas... =))


Damya Hanna posted @ 11:57 am
| 0 Comments |


Sunday, 1 July 2007

Hepi sunday

Hai sumer... Waaahhh hari ni mud saya dah kembali pulih. Alhamdulillah. Dah boleh melakukan segala urusan harian dengan senyuman senang dan hati yang tenang. cewaahhhh....
Awal jam 8.00 pagi saya tersedar dari tidur (jarang sy nk bgn awal camni tau...) Lepak2 tgk tv jap pastu baru sy gi mandi.
Mak ngan abah gi pasar. Tak tau nak buat apa... nasib baik mak dah pesan suruh lipat kain. kalau tak mesti sy masih belingkar aje kat depan tv... :p
semalam, saya juin konvoi budak2 jazz shah alam ke putrajaya. sesuatu yg tak pernah sy lakukan sblum ni walaupun dah jd ahli club jazz selama 6 bulan lamanya... takde masa la. Kadang2 dpt juin kawan2 minum je.
Ish apa nak buat hari ahad ni ye? Lepak umah mungkin bleh rehatkan minda tapi macam nak ajak family berjalan plak. saje cuci2 mata ambil2 angin... Best jugak! tapi... takpelah... sy nak stop sini dulu. nanti sambung lagi. salam!
damya hanna~


Damya Hanna posted @ 11:36 am
| 0 Comments |