<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 28 August 2007

PD with vf members

Hai sumer... waaaa... lamanye me tak tinggalkan entry kat blog rupenye ehh... Hehe... sori sbb tak smpat nak mengarang ayat2 untuk tatapan umum... Alhamdulillah me sihat sejahtera dan me harap sumernya juga dikurniakan kesihatan yang baik dan sempurna... AMIN....
Xtvt terbaru me... bercamping ke PD dengan kawan2 VF. Kami sumer pegi, dua hari 1 mlm je. Tapi, di hari kejadian, me tak pegi berkonvoi dgn kawan2 lain sbb ada sorang mmbe yg terpaksa bekerja di hari sabtu dan me bertolak agak lewat.. kalo tak silap, kul 3 gak lah dari cheras.. Ape2pun sepanjang xtvt kat sana, mmg best. Yg pegi lak, adalah dlm 20 org. Masing2 sporting & senang bawak diri. Lagipun, sumer dah kenal2 kan dah tau hati budi kate org...
Kat sane, takde ape yg kami wat selain BBQ, Kotak beracun (me kena bersyair la pulokkk), Nyanyi sambil layan gitar, borak2 dlm khemah, segmen hati ke hati & mcm2 lagi... tau2 je jam dah kul 5 pg... adehhh... kene tido sbb soknya nak bertolak ke NILAI, jalan2 tgk kain baju pulak... heheh...
Pengalaman yg best... 1st time tido dlm khemah masa ujan... angin punyelah kuat... masa tu rasa mcm dlm keadaan tsunami pun ade... :-ss mcm2 dah pikir... tp alhamdulillah, masing2 selamat gak. Tu sumer dugaan. Kena byk bersabar!
P/s to all VF members :: tq tuk sumer yg sudi juin & sumbangkan tenaga tuk jayakan plan kite.. insyaALLAH next plan, kite wat yg lg cun... :>


Damya Hanna posted @ 1:04 pm
| 12 Comments |


Wednesday, 15 August 2007

Gosip.... ermm...

Gosip... Nape mesti ada perkataan tu kat dlm dunia ni ye? Ntahla... me pun xtau nape. Bila me lahir je, perkataan tu me tahu bila me mula mengenal erti dunia. Kalo dulu, perkataan gosip selalu dikaitkan dengan artis... gosip itulah, gosip inilah... Tapi, zaman masa kini, gosip dah jd satu benda normal dlm kehidupan manusia.

Gosip... ertinya yg sebenar, me kene check dulu kat kamus dewan. Tapi, yg me faham tentang perkataan ni, gosip adalah cerita-cerita yang timbul tanpa diketahui kebenarannya...

Nak tahu kenapa me bnyk bercerita pasal perkataan gosip untuk ntry kali ni? Sbbnya... me adalah salah seorang dari mangsanya. Huhu... Jomlah... me cite sikit kisah2 yg berlaku pd me dan boleh dikaitkan dengan perkataan gosip.

Masa tingkatan 4, me merupakan budak baru dlm sekolah perimbun, cheras. Masa tu, me dlm kelas akaun, ekonomi & seni. Dlm pertengahan thn (kalo tak silap), ada sorang budak laki ni kene pindah ikut family balik ke kg. Masa tu, me sbg budak yg konon2nya kreatif, buatlah kad tuk ramai2 sign. Tp... tak smpai dua bulan mcm tu... budak lelaki tu balik ke sekolah perimbun sbb nak habiskan sekolah smpai ke tingkatan 5. Haaa.... start dr situ, me tiba-tiba dikaitkan dengan bdk lelaki tu dan menjadi mangsa gosip yg tidak berasas...

Disebabkan gosip tu, me ngan budak lelaki tu tak bertegur sapa dr tingkatan 4 smpai habis sekolah (kesan drpd gosip masa kanak2 ribena) hehe... Tapi, adalah satu kisah yg menyebabkan me dgn budak lelaki tu jd kawan & boleh keluar mcm kawan2 lain (dah dewasa kot. masing2 dh professional). Cuma lately ni, budak2 sekolah me sumer mcm sibuk. Jarang contact & dah tak spend masa mcm dulu2. Really miss them...

Ok... kisah tu dah tamat... skrg ni, me ada kisah baru pulak nak cerita... Ingat tak trip me ke Cherating bbrp minggu lepas? Kalo tak tahu, ntry nya ada di bawah ni. Trip me ngan kawan2 car club yg me juin. kenapa ngan trip tu? Sbnrnya, lately ni me tiba2 digosipkan dengan sorang mamat yg juin trip tu. Kalo tak silap, mamat tu asalnya dr Kuala Terengganu. Me pun tak pasti mcmana boleh terkeluar gosip me ngan mamat tu... Adoiii... saba jelah. Pdhal me ngan mamat tu takde plak penah berbual kat public masa jumpa aritu.

Jgnkan kenal, tgk muka pun buleh dikira dengan jari. Itupun jumpa time nak berkonvoi ke Kemamam. Tp waktu konvoi kan, masing2 duduk dlm keta? Mana ada konvoi smbil berjalan kaki? Tu beriadah namanya kan? :p

Me mmg tak pasti mcmana nama me boleh dikaitkan dengan dia. Tapi, me rasa... masa berborak2 kat forum, me ada tanye sape mamat tu dan kebetulan mamat tu ada tnye gak pasal me. Bukan tnye ape... just tanye sape me! Tu pun nak besar2kan cerita.... budak2 forum ni suka sgt nak gosip2... dah tu... siap ada tujukan lagu plak tu. Sabar jelah... Nasib baik me dah berpengalaman dlm bab menguruskan gosip. Heheh.. so, menda2 ni takkan beri me tekanan. Mamat tu pun jenis yg mcm me. So, kami layankan aje.. Benda tak betul, ape nak kisah! :D

Tu jelah cerita yg me nak sampaikan pagi ni... Nnti kalo ada cerita menarik lg, me smpaikan ye... salam... ;)


Damya Hanna posted @ 10:19 am
| 10 Comments |


Monday, 13 August 2007

Lambatnye rasa....

Hai all... salam. ermm jam dah nak dekat kul 7. tp me lum smpai2 umah pun lg. penatnye... dah la pose ari ni... bile time2 skang mulalah terasa nak makan mcm2 tuk berbuka nnti...
hehe...

arini, Dany amik keta me sbb ada benda yg me nak wat. Dari kul 1 smpai skang, dia tak sampai2 lg... Seb bek die baru send mesej kate die dah OTW balik... HUhu... lega rasa.. kot2 la die dah bawak keta me lari ke kan? Takpe, die nak bawak lari keta me, silalah... me leh amik keta die yg tgh park nun di bawah sana.. huhu... Kalo nk dikire, anta keta me ngan keta Dany, keta me jauh lebih rendah kot nilainye dr keta Dany. Dak tu dah wat mcm2 kat keta die... MMg cantek abis... Sape2 yg selalu ronda shah alam, ada nmpak Jazz warna itam no plat Dan1 tu... dialah orgnye.... Jeles tul...

Ari ni me dah siapkan tag yg paiz order. Selamat dah... sat g ada meting leh pas kat die... setel satu keje... sok, me nak kene fax order tuk rubberstamp, emel kak aisya ttg kad raya yg die nak order tu... lg ermmm haaaa... nak mula mengadap manuskrip me yg terbengkalai, berbulan2 lamanya.

Masa book fair kat Uitm aritu, kak wan dah pesan suh siapkan novel cepat2. me rasa tak tak nak la rushing2... takpe... kalo tak kuar thn ni, masih ramai penulis baru yg leh siapkan novel tuk alaf jual nnti kan? hehe...

Mesti ramai nak tau ape tema tuk novel me yg seterusnye ni, kan? sbnrnya me sendiri lum carik tema... me nak carik sebab2 & konflik2 dulu baru me nak carik tema utama tuk novel me yg ke6 nih... me nak pastikan ramai puas hati ngan novel2 me yg seterusnya...doakan me berjaya ye?


Damya Hanna posted @ 6:50 pm
| 5 Comments |


Sunday, 12 August 2007

English Vs Bahasa Inggeris...

Assalamualaikum... ermm rupa2nya dah nk dekat seminggu me tak meninggalkan catatan di blog ni kan? Sedar tak sedar, me tibe-tiba jd rindu lak nak tulis something tuk tatapan semua.
Dua tiga hari ni, takde xtvt menarik yg me buat selain keje, surf intenet, chatting, gossiping and whatsoever yg membolehkan me menghabiskan masa di kedai. Bosan mmg bosan tp me rasa masa agak bermanfaat gak sbb me byk surf intenet smbil cari idea tuk design brg2 customer... hehe...
Pose nak kene ganti lg 6 hari... InsyaALLAH minggu depan dah bleh setelkan. Aritu clas gitar berjalan cam biasa. Cikgu Razin ckp, me dh bleh main lagu yg guna main chord. Seronok bile dgr tp prektis malas. Takpelah... pelan2... lama2 ok lah. Skang ni, dah dua minggu me masih dlm bab melodi. Kalo dulu, me main lagu Rossa pakai chord tuk strum, skang ni lagu Rossa me kena main ikut note2 die... Maksudnye lagi best la... tak sabar nak belaja sampai pandai.
Beberapa hari lepas, me dpt sms dari Pitt (kawan ukm me). Dia komen pasal entry me yg lepas. Kate die, kakak die yg perasan ada kesilapan dalam penggunaan bahasa inggeris me dlm entry me yg pasal transformers tu. Me nak ckp cite transformers tu best sgt2 tp me dah tulis awful yg bermaksud sgt teruk atau dashyat. Bile dah mengkaji dan bertanya pd pihak2 yg sepatutnya, me akhirnya sudah mendapat jawapan atas kesilapan me. Awful bermaksud sgt teruk tp jika me nak gunakan untuk memuji sesuatu benda, me boleh guna perkataan awful tp... ayatnya akan berbunyi begini... "That movie is really awfully great!" Hehe... sekian lah pelajaran bahasa inggeris kite untuk hari ni... :p


Damya Hanna posted @ 12:01 am
| 5 Comments |


Monday, 6 August 2007

Cherating.... 4 aug - 5 aug 2007

Assalamualaikum...
Hai sumer... am back from my Cherating's Trip.. Emm best but byk sgt xtvt melepak2... takde wat ape slain melangok smbil ambik gamba sendiri... huhu...

Perjalanan ke Cherating, take around 5 hours gak. Awal pagi sabtu, 4 aug tu kami berkumpul di tmpat biasa TT (Teh Tarik : terms dak2 jazz memaksudkan xtvt melepak sambil minum teh) iaitu di Restoran Rahman, Glenmarie shah alam. Masa me ngan maya sampai tu, jam dah kul 8.05 minit pg. Tak smpat duduk bekpes, dierang dah nak bertolak. Sabo jelah. Terpaksa me ngan maya carik roti tuk isi perut dulu.

Otw nak masuk highway, ada lak yg singgah nak isi minyak kat pertonas. Ada drive thru Mc'D. me ngan maya terus singgah beli bekpes tp abis drive thru je, tgk2 dak2 tu dah tinggalkan kitorg. tak pasan kitorg kat drive thru tu kot. Me kene kejar dlm 15 minit gak lah...

Dari shah Alam, adalah dlm 8 biji keta Jazz yg konvoi sekali. Pas masuk highway ke Kuantan, rupa2nya ada lg 4 biji keta yg dah tunggu kat stesen minyak sane... Bila dah berkumpul, salam2 dan bertegur sapa... kitorg terus bertolak ke Cherating...

Waahhhh... me dah merasa konvoi ramai2 naik keta yg same model, mmg best lah... siyes tak tipu... rasa cam konvoi tuk sambut merdeka pun ada. tp takde lak mane2 keta yg kibarkan bendera. huhu... ape2pun... trip ni me boleh katakan okey... Nak kata terlalu best sgt tu, takdelah. mgkin sbb jazzers kaum hawa yg juin konvoi ni cuma ada dua org iaitu me ngan eila. Yg lain2 tu sumer bwk wife ngan aweks2 tp jarang nak bercampur... kalo ada pun, dua tiga org je yg me rasa best mcm kak sha, fiza n nora (kawan eila)..:p

Dah sampai kuantan, Ada satu lg jazzers yg juin... Aiman namanya... die yg organize trip ni so dielah yg kene jd kepala start dr kuantan nak ke Cherating.. Me ingat 15 keta je yg juin, rupa2nya ada gak jazzers dr Kota Bharu yg turun... Bile dah kire2 sume... ada dlm 22 biji keta gak... Ermm lalu je mane2 jalan, rasa cam artis pun ada bila ada mata yg memandang... hehe... bukan nak belagak... tp ada sikit bangga laaa... :p sikit je...

key alls... kat bawah ni ada gambo2 trip konvoi ni... silalah nikmati ape yg tlh me nikmati...
damya hanna...

Tgh benti rehat sat ... budak2 nih sebok nak merokok dulu...

Benti bergambo sat kat pekan kuantan...

Ngan geng2 pempuan... (maya, eila, nora, kak sha, fiza ngan me)


me with jazz, kat riverside...

kak aina (kuantan), me & maya


nak balik dah... ambik gambo dulu...







sumer s.a.c jazzers ada... tp easrtern jazzers tak sampai2...


my s.a.c jazzers


Damya Hanna posted @ 12:09 pm
| 3 Comments |


Thursday, 2 August 2007

Sesat, Meeting, Servis keta... OMG...!!!

Assalamualaikum...

Haloooo...hope all of us in a gud mud today... Me? Yeah... am feelin' gud too... Sebab? takde sebab. Just rasa hepi dan rasa ni me nak share ngan semua. ;)

Hari ni, me bgn mcm biasa, kul 9.30pg. tu pun secara tak sengaja tersedar dan teringat yg me nak kene g servis keta spt yg me plan. Masa baru bgn tdi, me smpat jenguk kat laptop, ada 4 window ym yg buzzes me at diz morning. Sori guys, me xdpt nak reply sbb me dah terlambat...

Bosannya servis keta... takde menda nak buat kat honda ni selain melangok cam org mengots. Wifi pun takde... penat bawak laptop ke hulu hilir. Kalo ada, leh gak lepak2 kat vf takpun kat forum jazz. bleh gak tau perkembgan xtvt konvoi nnti.

Smlm, meeting PD berjalan mcm biasa. Ade ke dierang lantik me sbg AJK pengangkutan (Rasa cam jd Sami Vellu lak. EH tapi, Sami Vellu, menteri Jabatan Kerja Raya kan =)) AH... wat eva..! Yg penting me bukan jd director AHMAD NISPU yg dipertanggungjawabkan pd Paiz... Biar padan dak sekolah tu kene wat keje lebih dr me... (Haha... Paiz... ko nak sangat nama ko kuar kat blog aku kan : Director AHMAD NISPU...)

Tak ramai yg dtg meeting smlm, masa me sampai, Zana, Zuki ngan Ida dah ada. Paiz masih di opis sbb byk keje katenya... (Ah... ngelat! Macamlah aku tak tau keje ko tu paiz!) Me dtg konvoi skali ngan EL & Shem sbb me tak tau kat mana letaknya kedai mamak yg dierang sebok nak g & berdekatan ngan opis DAK SEKOLAH (nama spt di atas). Me tgk ida makan Char Kuey Tiow, sedapnya... cair rasa air liur nih. Seb bek Nasik lemak ayam goreng yg me order cepat sampai. Yupp... mmg sedap. Puas hati tp tak puas hati gak lah sbnrnya... nape nasik lemak die sikit sangat... :-w

Pas setel mkn, Paiz pun turun ngan gaya rambut barunya...=)) Dlm half an hour gitu, katus ngan Agus lak sampai. Meeting pun bermula. Alamak... x jd lak g PD 10hb nnti. Date terpaksa dipostpone selepas majlis kawen She & Acap sbb date 10hb ramai gak yg dah ada hal sendiri... saba jelah... me dah xcited nih. Pdhal kalo ikut logik, me kenelah xcited nak g Cherating dulu kan?

Meeting abis dlm kul 11 lebih gitu... me balik bleh terikut keta Zana lak tetiba. tau2 je dh masuk ke area jalan klang lama... adehhh... sabo jelah... ngape lah mata me ni bleh ikut no plat keta yg bermula dr urup WNT tu??? ermm seb bek kuar kat Kesas jalan yg tak perlu kene byr tol lg... kalo x... naya melayang rm2.20 lg... huhu...

eh... dah ptg la... me ada keja lak sket. nak kene jd despatch gurl sat ke klinik salam... key alls... bye... :*


Damya Hanna posted @ 6:11 pm
| 2 Comments |


Wednesday, 1 August 2007

busy... yeah.. am really busy...

Assalamualaikum...

Ermmm smlm sampai ke hari ni, me busy gile2nye busy. Kena tampal folder yg customer order. Baru dua hari, 150pcs of 5000pcs je yg siap. Adehhh... sabo jelah... Sok, lusa me dah mula busy nak siap2kan kereta tuk xtvt konvoi ke Cherating diz weeken. Smpat ke nak siap? Kesian alang kang kene siapkan ngan Fahmi...

Pala me pening. Siyes... pening sbb dr tadi ngadap folder yg ada warna kuning ngan coklat tu sampai pandang ape2pun me nampak 2 kaler tu je... Sabo jelah... Seb bek dah setel keje tuk hari ni. Sok, msti ada lg yg kene siapkan pdhal me ingat nak gi servis keta sat kat Chan Sow Lin. Dah lama tak servis keta... tau2 je minyak itam kering... :-ss

Malam ni, me ada meeting yg perlu dihadiri kat Sri Petaling. Bukan meeting ngan client pun. Just meeting suka2 ngan dak2 Vf atas plan kitorg ke PD tak sampai dua minggu pun lg. Sebenarnya rasa penat lak nak g tp bile jumpa dak2 Vf ni, kekadang tensen bleh ilang sbb ada je cite lawak yg leh kitorg kongsi2... (All my VF members... I luv u :x)

Ah, afte luahkan ape yg me rasa kat ntry sblum ni, me dah lega gile... Wpun sbnrnya blushing :"> ngan luahan hati yg tak sberapa... huhu... What eva lah... me tak kisah kalo kawan2 atau sape2 yg kenal me baca ape yg me tulis... dah semua tu mmg lahir dr hati me sendiri.. Ttakkan nak deny lg, kan? Me tak nak jd hipocrite. Me nak jd seorang insan yg berterus-terang dlm meluahkan ape yg terpendam dlm hati. Cewahhh... ni mcm dah ada sikit2 emo lak... tak mo arrr... nak stop. Me penat! Me nak balik... daaaa...

damya hanna~


Damya Hanna posted @ 5:26 pm
| 3 Comments |