<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 31 October 2007

Wendu...

Me rasa penat nak ngadap draf manuskrip. Sibuk carik idea untuk draf bab2 klimaks, tibe2 me rasa nak update blog. Erm.. maybe me dah ketandusan idea untuk menulis hari ni. Me kena relaxkan otak me untuk seketika. Ah, sebenarnya byk relax dr wat keje. Ampes tul!

Semalam me tido lmbat. Sebabnya me bercadang nak temankan maya wat keje untuk assesment die. Kebetulan dlm kul 12.30 mlm camtu me dpt phone call dr sum1. Borak lama gak ngan die smpailah jam nak dekat kul 1.30 mcm tu. Emm...me kene tinggal lg mcm biasa!

Kalo nak diikutkan, me sbnrnya takde idea nak bercerita ape2 kat blog hari ni. I have no topic! Me tak nak ntry kali ni jd mcm entry Agus yg me bace kat blog die smlm. Ade ke die bercerita ttg hari. Kalo tnye kat budak2 tadika, dierang pun tahu! Dodol nye Agus!

Akceli, me ade clas gitar petang ni. Tapi sbb me rasa malas giler nak gi, so me dah sms cikgu suh cancel clas. Lgpun last week, me tak smpat nk praktis sbb tak bawak balik pick. Yg ada kat umah pun keras smcm. Kebetulan, maya mcm rushing nak gi clas pg tadi. So, lepas mandi, me siap2 terus gi anta dia. Tak smpat lgsung nak pegang gitar!

Adess... nape tibe2 me terasa sumthing plak kt hati me ni? Adakah ini yg dinamakan rindu? Eceh... poyo je ayat! Mungkin sape2 yg tak kenal hati budi me akan rasa me sangat poyo dlm entry nih. Tapi... me tak kisah! Hak masing2 nak menilai diri me macamana, kan? Yg me tahu... me mmg sedang rindu pd sum1 tu. Rindu yg mcmana? Ntah. Tak bleh nak timbang (macam yg sum1 tu selalu kate kat me!).

To Shem & Molly yg dah spend masa 3 hr 3 mlm ngan me kat JB, rasenya dierang byk mndengar celoteh me yg bukan2 ttg sum1 sepanjang kami berada kat JB sane. Kalo nak diikutkan takdelah celoteh byk manepun, just ape yg me rasa nak beritahu bile teringat kat sum1 tu. Ne way... thanx a lot my prenn...

Aik... dlm takde2 cite, dah byk gak yg me ngarut kat sini rupanya. Haha... lantak koranglah sape yg bace ntry nih. Sekurang2nya, me dpt rasa ntry ni lebih menarik kalo nak dibandingkan dengan ntry AGus yg lepas. Tul tak?


Damya Hanna posted @ 11:49 am
| 17 Comments |


Tuesday, 30 October 2007

Vacation to JB...Vf south, Icha's Open House!





I'm back...

Yeahhh... i am really back. Me sudah berpijak di bumi yg nyata. Me sudah terjaga dr dibuai mimpi2 indah bertemu dengan rakan2 VF di JB selama 3hr 3 mlm bercuti kat sana (atas sebab sedara kahwin).

Kalau nak diikutkan, hanya me ngan my parents aje yg akan ke JB. Tapi, lepas bersekongkol ngan Mol & Shem, dierang berdua dengan berbesar hati sudi juin trip me & my parents (akceli abang sulong me & his family pun juin sekali) ke JB.

Mula2 me riso gak yg dak dua ekor ni tak leh bawak diri. Rupe2nya dierang yg lg rancak borak2 ngan abah me yg depan me adik beradik suke bawak diri sendiri. Haha... Bile jumpa Mol ngan Shem, abah me jd peramah plak. Pelik tul!!

Keylah. Me nak citekan trip me ke JB dari mula. Jangan smpai termuntah baca cite me udah le...

First Day : 26/10/2007 (Friday - 9.30 p.m)
Bertolak dari Cheras. Pick up Mol & Shem kat LRT Sungai Besi. Me drive dari umah. Tapi lepas dak due ekor tu sampai, me suh abah drive plak sbb me nak lepak2 kat belakang. Kitorg singgah R&R Ayer Keroh jap. Pekena Mee Rebus sementara tunggu my along & family dtg nak konvoi sekali. Sampai umah mak long kat larkin, JB dlm kul 2. Tido... zzz.

2nd Day : 27/10/2007 (Saturday - 1.00 p.m)
Pas solat, bertolak ke Taman Universiti, Skudai (umah kenduri sedara me). Sampai2 terus makan. Perghh lauk lemak sayur nangka die, lawan plak ngan ikan bilis goreng. Sedap gilosss. Setel makan, lepak ngan mol & Shem dlm dewan. Time ni, kitorg tak tau nak wat ape. Kebetulan a day b4, shem ada gitau yg Paiz, Zana, Yolz & Ita pun turun JB sbb ada urusan. Roger2 dierang, dpt tau ada open house dak VF. Kitorg tebalkan muka nak juin. Seb bek mak kate okey sbb majlis nikah sedara me tu lepas Asar. Jam plak baru je pukul 3.30 masa tu.

Bertolak ke umah Ayang Azli, kat Tampoi. Konvoi 4 keta ke Taman Perling, open house Baby Bee then ke umah Lavendell pun kat Taman Perling. Lepak sane jap sampai puas bergamba, pastu kitorg bertolak ke Gelang Patah, umah dewa_cemburu plak. Mmg jauh umah dak sorang ni tp sbb konvoi reramai, tak terasa plak jauhnya. Time ni, ada 10 keta yg juin. Keta me diambil alih oleh budak bernama Komeng. Sebok sgt nak drive keta me yg takde la sebest mana...

Balik je umah dewa, jam dah pukul 10 mlm jugak. Bebudak ajak melepak lg. Tapi sebab me rasa penat giler, me malas arr nak juin. Kebetulan mak ngan abah masih ada kat Skudai. Me, Mol & Shem sampai je umah mak long, masing2 terus tido kepenatan. Haha...

3rd Day : 28/10/2007 (Sunday - 11.00 a.m)
Dah bersiap & bersolek, kitorg bertolak ke umah kenduri. Makan nasi beriani gam. Ermm sedapnye. Macam terbayang2 plak lauk ayam tomato die. Dlm kul 2.30 ptg, kitorg terus bertolak ke Bandar Baru Uda, amik Fixer & kawan die nama Hamdi kalo tak silap. Ada open house umah Icha a.k.a ^dada^ kat Pasir Gudang. Haaa... ni lg satu umah yg very2 the jauh. Konvoi sekali ngan Wisha, Lavendell, Yanie, Paiz, Yolz, Zana & Ita. Tapi... smpai je umah dak ni, tgk makanan ... cair2 air liur me. Sempat duduk kejap, sembang2 ngan budak2 JB yg me tak bape kenal. Yg me tau pun, Megat_online, mus, abe96 dan dua, atau tiga org lg yg me tak tau nama die. Pastu terus makan.

Lepak kat umah Cha lama gak. Bleh tumpang2 mandi & solat sekali lak tu. Malu tul. Ne way tq to Icha... sori susahkan gosok baju kami. Hehe...
Icha, Me, Shem & Mol (Sumer Geng Blogger)


Dlm kul 8 lebih, kitorg kuar dr kawasan umah icha. Terus ke satu tmpat yg dipanggil Diva. Tmpat ni mcm satu tmpat hiburan gak la. Bleh karaoke, main ping pong, congkak & pool. Kitorg lepak karaoke satu jam. Me tak nak nyanyi mula2 tp kene paksa ngan mol. Malunye sore tak sesedap M. Daud Kilau :

Selesai sesi karaoke, gi tgk Live Band plak kat Danga Bay. Pastu terus gi makan. Time ni ada 7 org je yg sudi juin. Maybe sbb esoknya dak2 nak kena keje. So tq sesangat to Mus, Abe, Yanie & Wisha sbb sudi entertain kami bertiga yg dtg dr kl nih. Susah2 je ;)

4th Day : 29/10/2007 (Monday - 1.00 p.m)
Bertolak balik ke KL. Tp mak nak singgah angsana kejap. Dah jalan2, terus ke Batu Pahat sbb nak beli kerepek2. Tetiba Shem nampak keta Apis & Kuya. Dierang benti kat Petronas, me suh abah benti gak. Dpt borak2 kejap je sbb tak jangka pun dpt jumpa dak due org nih. Sori sbb tak infom. Kami tak nak susahkan. Lgpun masa suntuk nak lepak lama2 & me dtg ngan parents. Pergerakan agak terbatas. Harap paham!

Me smpai KL kul 9.30 mcm tu. Terus gi mandi & anta Shem & Mol kat Sentul. So, berakhirlah entry tuk kali ni. Me nak gi uplod gamba spt yg disuruh oleh bebudak. Salam & Tq tuk mereka yg terlibat. ;)


Damya Hanna posted @ 1:05 am
| 13 Comments |


Friday, 26 October 2007

My mood...

Mood tak bape best masa bgn pg td. Sebabnya me tak cukup tido. Nape tak cukup tido? Sbb smlm me tido lambat. Nape tido lambat? Sbb me berborak ngan sum1 smpai nak dekat kul 2.30 pg. Yupp me mmg hepi dpt dgr sore die tp perbualan kami kat phone smlm tak berakhir ngan sempurna. Sbbnye line tak bape clear & suara die putus2. Then, line tibe2 ilang. Me sms die suh sambung kat msg aje smentara nak tunggu tido. Sum1 tu cuma reply 1 mesej then khabar die me tak terima lgsung smpailah me tetido ke pagi. Sedihnya :(( Emm inilah nasib yg me terpakse terima setelah me mengambil keputusan untuk 'setia' di sisi die. Ecehh...

Takde ape kisah yg menarik berlaku kat me smlm. Macam biasa, kul 5.30 ptg gi clas gitar, try plucking lagu Still Got the Blues - Gary More. Pastu try main lagu My Chemical Romance - I Don't Love You. Dah 2 minggu tak gi clas & tak pegang gitar sbb cuti raya, sakit plak jari2 me ni tibe2. Padahal lagu2 tu takdelah susah sgt kalo nak dibandingkan ngan lagu Lelaki idaman - melly goeslaw yg me penah main dulu. Okey... akceli plucking lagu still got the blues tu mmg agak susah gak la sbnrnya sbb tempo die 6/8 (laju sikit) tak mcm lagu Taman Rashidah Utama yg temponya 8/8.

Sementara tunggu cikgu sampai, me terima sms dr sum1. Terperanjat bile nampak nama die. Ikutkan hati nak terus col aje tp sbb me dlm clas, terpaksa batalkan niat. Me just reply sms kat die & gitau akan contact die nnti. Last2 malam lepas smpai Cheras, baru me dpt sms die. Tu pun die reply lmbat sbb tgh duty. Sabar ajelah.

Tak tau nape, mate me ngantok giler2nye smlm. Kejap2 terlelap. Tau2 je me tertido lepas borak2 sms ngan sum1. Nak dekat kul 1.00 pg die col tanye nape tak reply sms die. Haha... padan muka! Mesti tension je die tunggu me reply tp me sedap2 tido kat sini. :P okay, am sorry...:P

At the meantime me takde ape yg nak cite kat sumer. Mungkin sbnrnya bnyk yg nak dicitekan tp ntahlah. Rasa cam tak sesuai nak cite kat sini. Its sumthing about my personal life... Ermm.. Let just forget about it! I'll try to handle myself...
P/s: Tahniah kenapa angkasawan negara : Dr Sheikh Muszaphar yg dah berjaya pulang ke Bumi tanggal 22 October 2007 yg lalu... 'Impian menjadi kenyataan'...


Damya Hanna posted @ 2:55 pm
| 7 Comments |


Thursday, 25 October 2007

Surprise to Apit & My new blogskin!

Dah sehari me tak tinggalkan catatan kat blog, rasa macam banyak gileryg me nak citekan kat sumer. Ermm tapi nak stat dari mana? Keylah camni!Me mulakan cite dari plan nak surprise kan Apit (satu2nya adik lelaki me yg genap 24thn hari ni).

Inspiration of idea : Me myself
Dengan kerjasama : Lela & Ijam (Kazen)
Pelakon Utama : Maya (Youngest sis)
Pelakon Extra : Ain (Bakal sis in law me)
Spesial Appearance : Mak & Bulat (Adehh... hampir2 terkantoi)
Turut mengundang : Rakan2 Apit sekalian alam.

Sebenarnya, plan ni bukanlah macam plan 'Wa kene Beb!' yg dak2 Vf plan tuk besday me aritu. Me just nak wat yg simple. Yang tak memeranjatkan tp cukup meninggalkan kenangan.

Plan mcm ni : Konon2nya Maya & kawan dia (naik motor) melepak kat Restoran Kapal Kg Baru. Bile nak balik tu, buat2 mcm motor rosak, then nak suruh apit datang tgk2kan. For info, adik me Apit ni mmg arif bab2 menggobek moto. Kat umah tu, dah macam bengkel bile tibe ujung minggu... :p

So, Me dah adjust ngan lela & nizam, suh kumpulkan kawan2 apit kat kapal. Nizam plak adjust ain suh ain ajak apit kuar dating so that, senang nak suh apit dtg sbb dia kat luar. Manalah tahu, tetiba die nak tido awal plak smlm kan?

Dlm kul 11.40 mlm mcm tu, maya pun sms apit suh dia dtg tgkkan motor kawan die yg invisible tu. Entah camne, me dpt tahu dr ain yg apit kene balik sbb nak bukak khemah. Alamak! Tkkan camtu lak kan? So, cepat2 me col umah suh mak wat ape2 cite kalo apit col bgtau yg die kene turun kl jap sbb nak tgkkan moto kawan maya. Kebetulannya apit mmg col mak & gitau yg dia nak balik jugak sbb nak amik tool. Seb bek mak kate tak payah + Ijam dah col Bulat suh cancelkan plan bukak khemah. Maya pun dah bgtau yg kawan die ada tool.

Plan dah hampir menjadik dan sampailah ketibaan apit kat restoran kapal tu, plan tibe2 terkantoi sbb die dah ternampak keta me tgh terparking megah kat situ. Mula2 apit ckp, die ingat me ngan maya mmg ada kat situ sbb melepak ngan kekawan moto. Ntah bile masa pulak me ada kawan2 ngan budak moto ni? Hehe... Tapi, tibe2 die nampak keta kazen me ngan kekawan die kat situ... adessss... menyesal tak nyorokkan sumer keta2 tu dlm beg. Haha... kalo leh wat camtu, kan? Ermm...smpai situlah plan kami berjaya!

Ape yg pasti, me tahu apit mmg gembira sbb 1st time dlm 24thn seumur hidup die, inilah kali pertama besday die dicelebrate ketika jam melepasi angka 12.00 tgh malam. Seb bek kekawan die takde plan lain. Mana tau nak main baling telur & tepung ke... bukan leh caya!

Tutup cite ttg besday apit. Me tibe2 teringat yg me dah ada skin blog yg baru. Amacam? Clear x? Acctually, smlm borak2 ngan paiz & shem, me baru tahu yg blog me sblum ni agak menyakitkan mata untuk mmbaca. Sbnrnya, bile me view kat laptop & pc me kat umah tu, me nampak skin yg sempurna & takde cacat cela sampailah paiz send pic blog me yg menunjukkan ape die yang nampak. Terperanjat gak mula2. Tp takpe... me dah dpt skin yg dah puaskan hati me wat masa ni... Semoga sumer pun berpuas hati!


Ni pic kek besday me

My vf frens


Apit & Ain (on his besday)


Apit's Fwen




Damya Hanna posted @ 12:27 pm
| 6 Comments |


Tuesday, 23 October 2007

Manuscript....where's my mud?

Waktu perenggan ni ditulis, jam dah menunjukkan angka 11.48 a.m. Me sedang sorang2 lepak kat kondo. Hati me masih belum berubah. Masih setia menunggu dan terus menunggu. Kalaulah me mempunyai jelmaan di sisi yang sudi menjadi pendengar setia setiap luahan hati me ni!!

Yupp... itulah yg me rasa sekarang. Bila akal dah tak mampu dikawal lg, mcm2 akan terlintas di fikiran. Betul tak? Me tahu semua orang akan merasakan perkara yang sama. Semua orang akan melalui apa yang me rasa sekarang ni. Tak mungkin tidak!

6th manuscript me dah bergerak ke page 92. Me tahu byk lg kisah dan bab yg perlu me coretkan untuk melengkapkan kisah di antara Z, Q & I (pangkal nama watak2 dlm novel ke6 me). Mmg semuanya sudah di draf tp untuk mengembangkan idea, me rasa mcm payah sgt2 plak. Emm...

Tak sabar rasanya nak tunggu hujung minggu ni. Me dah ada plan nak ke JB sbb ada sedara kawin. Kebetulannya, Shem & Molly nak turun sama. So, dptlah lepak2 ngan dak VF kat JB plak. Setel gosip2 inul, balik KL! Bestnya... Haha...

Me tahu entry kali ni mcm bersepah2 sikit. Sbnarnya me tak tau nak wat ape. Me rasa nak menulis kat blog ni tp tak tau main topic yg nak diceritakan. So... apa yg terlintas, me taip aje smpai ke titik yg terakhir ni.


Damya Hanna posted @ 2:09 pm
| 4 Comments |



It's a surprise!!!

Jam dah menunjukkan kul 9.30 mlm sewaktu entry ni me draf kat notepad. Tinggal tak sampai 3 jam aje lg, me akan berusia 25 thn 1 hari.

Hari ni me lalui dengan perasaan yg macam2. Gembira, ceria, surprise, tired & byk lg yg tak mampu me gambarkan kat sini. First day in my life, me terima kejutan yg tak terhingga dari rakan2 VF yg dlm diam meraikan hari lahir me atas bantuan adik me, maya.

Pagi2 lg maya dah ajak me pegi kedai jahit. Nak carik zip kate dia. Mula2 pelik jugak sbb kat umah dahlah tgh sibuk (kawan2 me nak dtg), tiba2 maya nak suh anta dia gi kedai plak. Me pun mandi & terus bersiap ala kadar. Lepas carik kat Cheras Perdana, kitorg terus ke Batu 9 lepas Maya kate kaler zip yg dia nak, takde. Dua kali pusing kat situ, kedai jahit yg kitorg carik tak jugak jumpa2. Lastly, maya suh me parking kat depan 7e sebab nak beli ais & kicap yg mak pesan.

Lepas maya kuar aje dr keta, tiba2 ada sorang mamat ngan gaya org gile die, dtg serbu kat keta me. Me tgk aje mamat tu. Lama gak. "Macam kenal!" me kate kat dlm hati. "Paiz ke? Tapi nape bleh jd macam tu?" "Kalah loteri ke?" Ngan selipar yg tersangkut kat tgn, beg sandang yg dipenuhi plastik, muka yg dicoreng ngan warna itam, topi warna merah atas kepala, spek mata yg diconteng ngan marker itam dan mcm2 lg lah.

Nasib baik me sempat kunci pintu keta lepas maya kuar.. so, lelaki yg me ingat org gile ni tak dpt nak masuk. Lama gak me bekukan diri dlm keta bile mamat ni macam sergah2 kat depan cermin. Nak panggil maya, hp me plak tak bawak. Siyesly, me mmg takut cume me tak mampu nak wat ape2. Me pusing sana-sini, tibe2 me ternampak muka yg me kenal. Ida ngan Molly! Aksi dierang macam nak menyembunyikan diri.

Masa tu lah me baru tau yg me telah dikenakan oleh rakan2 VF. Nasib baik, menjadinye hanya separa gara2 terkantoi dengan aksi Molly & Ida. Kalo tak... emm tak tahulah kan?

Lepas setel adegan surprise2 ni, me ajak kekawan terus ke rumah (sbnrnya me mmg dah tahu dierang nk dtg, tp takdelah bajet yg dierang akan dtg dgn cara yg camni). Ish... sabar ajelah! Ape2pun... tq to Paiz yg sudi menawarkan diri utk menyamar sebagai org gile yg lagaknya mcm kalah loteri.:)) Tq jugak kat kekawan lain yg telah bersusah-payah membuat parti kejutan ni untuk me. Antara rakan2 lain yg hadir di tmpat kejadian, Shem a.k.a Kien, Molly, Krizal, Nixx & Idaz. Rakan2 yg terus ke rumah me ialah Agus, katus, Adik, Nisa & Shasha. Usaha anda memeriahkan majlis mmg tak mampu me balaskan...

Luv u all, always & always... muahhhh... :x


Damya Hanna posted @ 2:08 pm
| 3 Comments |


Saturday, 20 October 2007

My day... I'm hepi but....??

Me baru aje balik dr umah besan mak ngan abah (mak mentua long) kat Taman Shah Jaya, Cheras. Makcik Mar ajak dtg umah die sbb die wat makan2. Disebabkan perut me lapar, me makan smpai dua kali. Meehoon + macaroni cheese times 2 plus 2 ketul nuggets. Sedap sgt menunya!!

Otw balik... me, maya, akak & mak beraya umah makcu plak. Sembang2 kejap, mak ngadu yg dia dah ngantuk. Tak dpt nak melayan Qaseh (anak bongsu kak Linda lama2). Ermm...

Sekang ni, me sedang melepak kat dlm bilik. Betul2 atas katil. Mengadap laptop sambil duduk menaip blog. Jam dah menunjukkan angka 12.04 a.m, 20 Oktober 2007. Maknanya hari ni genap me berumur 25 thn. Hp me tiba2 berbunyi menunjukkan ada mesej yg baru masuk. Me tgk, org pertama yg wish besday kat me adalah shem, then lieza (housemate), Maya (directly), Molly and the fifth : Agon... Tq to all of them & others yg me tak dpt sebut namanya kat sini... (ramai sgt).

Acctually, im waiting sum1's call rite now. At least a msg from that number to wish me 'Hepi Besday'... but...wut to do? Me tahu dia tak bermaksud nak melupakan tarikh keramat buat me hari ni. Mungkin dia ingat, tp tak berkesempatan untuk membuat ucapan kepada me atau die mmg terlupa. Tapi kalau dia ingat pun, there's nothing he can do. I know he can't! He?? Oppsss... :P

Hari ni... me byk menghabiskan masa kat depan laptop. Mula2 berborak kosong ngan Paiz. Then Molly kaco ajak conf ngan Shem. Kitorg lepak lama gak kat conf yg dihuni oleh kami bertiga. Macam2 yg kitorg borak. Ngumpat sane sikit, sini sikit. Haha... mmg best. Tambah2 bile kitorg mengimbau saat2 manis waktu kitorg berkenalan dulu. Shem yg me kenal masa balut hamper kat umah Arwah Aril untuk Family day VF. Molly plak me kenal masa family day VF yg sama kat Desa Waterpark.

Tak sangka, tup tup dah 3 tahun persahabatan kami & mungkin sbnrnya dah lebih 3 thn me berkecimpung ngan dunia VF. Walaupun me pernah membiarkan setahun berlalu begitu saja atas masalah dalaman yg tertentu, tp sejujurnya setahun me mendiamkan diri... tak pernah sekali me terlupa ttg mrk. There's sumthing about them yg me takkan lupa iaitu 'friendship' and always about friendship... Me bertuah coz masih diberi peluang untuk berada di sisi rakan2 VF. Tq my frens...

Rasanya, cukuplah entry tuk hari ni. Me rasa nak tido tp mcm lum mengantuk. Nak wat novel, huh... mmg konpem mud xde selagi nombor tu tak muncul2 kat skrin hp ni. Haha... giler betul! Wut evalah... me rasa nak gi gosok baju coz besok dak2 VF kate nak serbu umah me ni. Erm... gosok baju... then paksa mata ni tido, kan? Yess!!


Damya Hanna posted @ 12:44 am
| 2 Comments |


Friday, 19 October 2007

Penantian... adakah satu penyeksaan?

Ish malasnya nak mandi. Jam pun dah nak masuk kul 12 tgh malam. Me rasa, simpan ajelah air kat umah ni untuk wat air mandi me esok pg. Hehe...

Mud me hari ni...hepi...hepi & hepi... Nape? Tak tau lah. Just rasa hepi! :P

Dr pg, me ngadap blog. Edit itu, ini... akhirnya bila dah setel, me ajak mak gi Shah Alam. Konon2 nak ambik barang kat Opis. Tapi, brg yg dicarik tak jumpa... terus ajak mak berjalan kat PKNS (Kalo tak ajak pun, mmg mak dah ckp dulu nak gi sane : nak carik tudung katenya). Rupa2nya me pun terkenan satu tudung. Beli ajelah sbb nnti nyesal plak kalo dah balik.

Berbalik pd mud me tadi, me xde sbb pun nak rasa hepi hari ni. Mungkin jugak :

1. Clas gitar me batal lepas me rasa malas gile nak pegi. (cikgu yg cancelkan tau, bukan me saje2)
2. Kak dilla dah masuk hospital & mungkin sehari dua ni, me akan dpt anak sedara baru. :D
3. Pikiran me rasa tenang & hati rasa tenteram lepas me dpt nasihat dr beberapa pakar berkenaan ngan masalah yg menimpa me lately nih. Pakar ke? Bleh la kot... :))
4. Manuskrip me dah bergerak byk berbanding dulu... Kalo tumpu betul2, sebulan dua ni insyaALLAH bleh siap.
5. Still missing h**... & always thinking bout h** :"> I'm waiting... waiting & waiting!
Keratan no 5 kat atas tu... macam bersesuaian plak ngan lirik lagu kat bawah ni...

Bila rindu ini, masih milikmu
Ku hadirkan sebuah tanya untukmu
Harus berapa lama...
Aku menunggumu... Aku menunggumu
Keratan lirik lagu : Menunggumu - Peterpan feat Chrisye (ost Sinetron Indonesia - Liontin)

Kate orang penantian adalah satu penyiksaan. Betul ke? Erm.. bile dah merasa ni, me percaya gak ngan kebenaran kata2 pujangga tu. Tambah2 bile kite sedang menanti ssorg yg istimewa dlm hati kite. Seksa mmg seksa! Tapi...nape me tetap nak terus menanti? Kenapa tak berhenti kalau dah rasa terseksa? Me pun tak pasti apa sebabnya. Apa yg me tahu, me dpt kekuatan untuk terus menunggu. Hati me macam diberikan kesabaran setiap kali me teringat yg me sedang menanti 'ssorg' kat sini.

Tak kisahlah kan. Yg penting, realiti hidup tak sama mcm yg selalu diceritakan dlm novel. Kalau ada pun, mungkin kebetulan. Seperti jugak kisah dlm novel ke-4 me, Rela Kumenanti. Mungkin persamaan antara me dgn Nurin, kami sama2 sedang menanti. Nurin menanti kepulangan Zamil. Me plak sdg menanti 'ssorg'. Perbezaannya, me hidup dlm realiti. Nurin plak adalah satu fantasi. Kehidupan Nurin sudah ditetapkan untuk hidup bahagia di sisi Zamil sedangkan hidup me masih belum pasti akan memperoleh bahagia atau tidak. Semuanya berada di tangan ILLAHI. Apa yang mampu me lakukan hanya berdoa agar hidup me akan sentiasa dilimpahi keberkatan dan kebahagiaan. Tapi kalau me tak berusaha pun, hidup me takkan kemana. Betul tak?


Damya Hanna posted @ 12:46 am
| 3 Comments |


Wednesday, 17 October 2007

Just face it... dun look back!

Leganya rasa. Dua tiga hari ni, pikiran me yg berserabut seolah2 mcm dah mula oke lepas me borak2 ym ngan SHEM plus FEDRA (kazen UK) me kejap td.

Mcm2 pendapat me mintak berkenaan entry me b4 diz. Siyesly... me rasa tenang. Tenang yg btol2 tenang. Nape? Tak taulah... tp itulah yg me rasa skang ni.

Ape2pun, Hari Raya dah pun berlalu dan masuk hari ke6. Me tak tau nak cite bgmana hari2 raya yg me lalui thn ni kat sumer. Mungkin me patut letak gamba aje tuk menggambarkan apa yg berlaku kat me & my family on dat day.

Hari ni, me rasa rindu gile2nya kat ssorg tu. Yupp... really and im not joking. Perasaan ni tak sama macam yg me rasa b4 diz. Ermm... bukan bermaksud me nak membesar2kan cerita. Just nak memberitahu yg me tak pernah feel camni sptmana yg me lalui sehari selepas some1 tu berada jauh dari sisi me. Ohmy God... help me please!

Me baru je lepas membersihkan diri. Bosan seharian berada kat rumah then ape yg me leh buat selain tido...tido...tido!!!

"Kite just go wiv the flow..." tu kate2 kunci tuk hari ni. Fedra yg bg kat me. Maksudnya, kite biarkan hidup yg kite lalui ni mengalir macam air. Tak perlu nak melawan arus. Why? Sebab kalo kite berani menentang arus maka kite sendiri yg akan merasa kepayahannya... Lainlah kalau kite ni jenis yg sanggup ambil risiko, berusaha bersungguh2 untuk menentang arus untuk menuju ke sst tmpat yg kite rasa ada kejayaan atau kebahagiaan utk kite, so proceed jelah...

"Take it or leave it..." "idup ni mmg sentiasa ada risiko..." "Kite dok atas pagar, kalo tak berani main ombak, jgn dok tepi pantai..." tu plak ape yg SHEM bg kat me ptg td.
Me akui, idup mmg sentiasa ada risiko. Sama ada tinggi atau rendahnya risiko tu, bergantung kepada kite untuk face the risk dengan cara yg mcmana. Masa ni lah kite akan terfikir, sama ada kite nak teruskan atau tinggalkan. Kalau tak berani, jgn sekali2 ambil keputusan untuk teruskan. Baik mengundur diri dari merana di kemudian hari atas keputusan yg diambil. Yupp... itu yg sebaik2nya.

Ah, me tibe2 rasa hepi. Tak sangka me telah diberi peluang untuk merasa sedikit rintangan dlm kehidupan me. Rite now, me baru terfikir... betapa indahnya idup ngan pengalaman. Betapa manisnya rasa perit smlm untuk dikenang pd hari ini. At least, me sudah mempunyai sesuatu untuk disimpan sbg memori dlm private life me. Mebi its not the first one, tp me tetap bleh jadikan ia sebagai sst untuk dikenang. Its better than have nothing, rite?

Salam...
Me with my sis, maya
Baby Arash Arayn

Kuih Dahlia

Kuih Conflakes madu

Kuih Tat

Me with Damia Husna


Rizqullah

Nisa Naqiba

Atuk

Me, my sis & my nieces

Me, my eldest & youngest sis





Damya Hanna posted @ 11:25 pm
| 5 Comments |


Tuesday, 16 October 2007

Kenangan oh kenangan!

Kenangan... semua orang mmpunyai kenangan. Baik yang manis, yg pahit, yang indah dan macam2 lg. Bezanya, kenangan itu pd setiap kita, perlukah ia terus dikenang dan diingati sampai bile2? Jika kenangan yang manis dan indah, mungkinlah boleh disimpan sebagai memori buat tatapan warga akan datang. Bagaimana jika kenangan itu kenangan pahit lagi perit?

Malah, jika kenangan itu kenangan manis semasa kejadian dan akhirnya bertukar menjadi kenangan pahit apabila masa berlalu, akan kah kenangan itu mampu memberikan kekuatan kepada kita untuk meneruskan kehidupan?

Ya... me tau ramai yang akan tertanya2 kenapa me bercerita ttg kenangan. Pelik mmg pelik tp istilah ni lah yg sedang bermain2 di minda me sekarang ni. Sejujurnya, me sedang berfikir mcm2 perkara. Dari smlm me tak bleh nak tido. Terlelap pun sekejap2. Sebabnya, semua berkaitan dengan 'kenangan'.

Let say, anda semua dilamun cinta pd ssorg yg belum mampu melupakan kenangan lalu dengan si dia. Apa yg akan anda lakukan? Contohnya mcm keratan lirik lagu Rihanna yg berjudul Haunted kat bawah ni...

I can't compete with a memory
How can i fight with someone that i can't see?
Theres two of us but it feels like three
I wish her ghost would just let us be
Boy your everything i ever wanted
But i got to let you go cuz' this love is...
Haunted
Haunted

Kenangan ataupun memori, mmg sukar nak dilupakan. Sesiapa pun akan berkata mcm tu tambah2 pd kenangan yg telah memberi impak yg besar dlm hidup ssorg manusia tu. Macam lirik kat atas ni ckp, kenangan adalah perkara yg kita tak nampak. Tapi... amat sukar untuk diatasi kerana kenangan lalu itu telah mencuri sebahagian dr kenyataan masa kini. Means, jika kite masih diulit kenangan lalu, pikiran kite akan sentiasa teringatkan perkara lalu bila kite lakukan ape2 kerjapun masa kini yg ada kaitannya dengan perkara lalu. Betul tak?

Arghh... pikiran me ni tgh berserabut. Me macam nak sambung tido tp me tau mata me tak leh lelap. Lgpun hari dah siang. Me kena bangun! Me kena lupakan ape yg me rasa ttg kenangan. Mampu ke?
P/s : Me tak smpat nak bercerita ttg program raya me ari tu. Nanti me cite dlm entry akan dtg eh... salam... ;)


Damya Hanna posted @ 9:14 am
| 7 Comments |


Thursday, 11 October 2007

Bosan...

Hai sumer... me rasa bosan giler time ni. Me rasa nak tulis something kat blog tapi tak tau nak tulis ape. Arghhh....

Masa masuk blog td, fad ada tinggalkan pesan yg dia ada tagged me. Me mcm nak wat tapi bila baca soalan2 yg ditagged, me mcm takde idea nak tulis ttg sape. Kalo akak tak wat, takpe kan fad? Hehe...


Me tiba2 terfikir nak post gamba ni. Nape ehh? Entahlah. Kalu Shem ngan Pitt yg tgk, mesti dierang paham apa yg me tgh pikir time ni. Ape yg pasti... harap2 gamba ni dpt menceriakan blog me wat masa ni.

Akhir kata, salam AidilFitri tuk sumer. Maaf Zahir Batin!



Damya Hanna posted @ 4:08 pm
| 2 Comments |


Wednesday, 10 October 2007

Servis keta, admire + ehem2....

Hari ni gi servis keta kat Chan Sow Lin. Nasib baik keta tak bape byk. Wpun baru je sampai ni, me dpt rasa... me tak perlu menunggu dgn sangat lama berbanding penantian me sebelum2 ni (Mayb sbb maya pun ikut temankan me so me bleh la abiskan masa sembang2 ngan dia).

Raya tinggal tak sampai 4 hari aje lagi. Ermm kat umah tu bersepah2 & belum berkemas. Buat kuih lagilah... InsyaALLAH takde aral melintang, me nak stat wat kuih mlm nanti. Tupun, mak sempat pesan suh belikan dia oven baru semata2 tuk pastikan perjalanan membuat kuih nanti berjalan lancar.

Sbnrnya me mcm byk nak berkongsi kisah kat blog ni. Kalau boleh, me tak nak berahsia ngan blog sendiri. Tapi, al-maklum... kadang2 me pun nak pastikan private life me tak dijadikan bahan tontonan. Tambah2 me ni agak dikenali jugaklah (ni bukan statement nak bangga diri tau. Kenyataan!). So... tuk pengetahuan kalian semua, me dah create blog baru utk me tulis apa aje yg me rasa nak tulis secara peribadi. (Blog baru ni me mmg privatekan tuk tatapan seseorang yg istimewa dlm idup me :">)...

Ingat lagi tak, me penah cite ttg sesorang yg me penah admire dlm entry dulu2. Mesti sumer tertanya2 apa dah jadi ngan mamat yg me admire tu, kan? Sbnrnya takde apa yg berlaku ant kami. Kami masih berkawan mcm biasa. Cumanya... rasa admire kat budak tu, dah ilang. "Ish... teruknya 'Damya Hanna' ni!" Me tahu... mesti statement tu yg keluar dr pikiran sesiapa yg ikuti kisah kat blog me ni, kan?

Tapi nak wat cemana... mmg itu yg me rasa sekarang ni. Me pun tak pasti bile 'rasa' untuk budak yg me admire tu ilang. Yg pasti... skrg ni... me dah temui ssorg yg lebih istimewa dr yg sblum ni. Yg mmg konpem dah buatkan me bahagia dan ceria lately ni. Haha... :P

Siapa? Kat mana me jumpa? Sumer tu biarlah rahsia. Rasanya cukup takat ni me bercerita. Harap2 sumer dpt agak ape yg me sdg lalui skrg...

Lots of Love,
Damya Hanna @ Intan.


Damya Hanna posted @ 12:59 am
| 3 Comments |


Monday, 8 October 2007

Bukak pose Anak2 Yatim + Icha's entry Blog...

Assalamualaikum... akhirnya selamat sudah Majlis berbuka puasa VF bersama anak-anak yatim yg berlangsung di Masjid Nurul Ihsan, Taman Seri Cheras. Me bersyukur sgt2 sbb majlis berjalan dengan lancarnya wpun agak kelam kabut jugak pd awalnya... Neway... thanks sgt2 pd rakan2 VF yg sudi hadir. Luv you all very much... muahhh :x

Sedih gak tgk karenah anak2 yatim Nur Hikmah Kajang smlm. Semua dlm lingkungan 15-2thn (kalau tak silap). Walaupun sumernya jenis yg loyar buruk, tp me rasa hepi giler dpt luangkan masa dengan anak2 yatim ni. Pertama kali dlm hidup me handle majlis yg berunsurkan amal jariah mcm ni. Mmg dah tak pikir penat ke tak smlm. Me cuma risau, cukup ke tak layanan kami pd dierang sumer? Cukup ke makanan yg akan kami hidangkan? Dan alhamdulillah... sumernya cukup!

Hari ni me tak gi keje. Arghhh... minggu2 terakhir menjelang Syawal ni, mmg malas aje rasanya nak ke kedai. Kebetulan penat smlm mcm tak hilang lg. Tapi hari ni... horrornya rasa. Tak tau ape yg me makan, asyik kuar masuk toilet aje dari pg. Mak dah paksa suh bukak pose tp sayangnya rasa (sbnrnya malas nak ganti byk2). Akhirnya me teruskan jugak berpuasa smpai ke ptg.

Kalau tak, malam ni ada meeting post-mortem tp mgkin sbb me sakit perut & terpaksa tarik diri dari menghadirkan diri, last2 shem cancel meeting. Mungkin jugak cuaca tak begitu mengizinkan (hujan) menyebabkan sumer rasa malas nak kuar umah. Duk umah leh berlingkar dlm selimut!

Tadi... me ada jengah blog Icha. Baca latest entry dia, me tibe2 rasa sedih. Entry Icha mcm beremosi sket kali ni. Menceritakan kisah dia & bf yg terpaksa berpisah atas sebab2 tertentu. Siyes, entry dia watkan me teringatkan ssorg. Sumer ayat die dlm entry tu mcm mengandungi sesuatu yg watkan me sebak satu mcm. Aduh... nape lak ni kan?

Apepun, me harap Icha tak sedih2. Terima setiap kejadian ni sebagai dugaan. Sekurang2nya Icha masih berpeluang untuk mendengar suara yg tersayang, berhubung melalui internet dan mcm2 cara lg nak melepaskan rindu di hati. Macamana pulak kalau seseorang yg kite dah sayang tu, berada jauh di mata, jauh di perantauan dan tiada kemudahan telekomunikasi mahupun internet untuk berhubung? Maka, hanya ingatanlah yg menjadi pengubat rindu di hati.

Just nak Icha ingat yg sometimes ngan cara berpisah mcm nilah, kite akan rasa betapa kuatnya cinta kite untuk si dia. Betapa sayangnya kite pd perhubungan ni & nak ia berakhir dengan kebahagiaan. So, sama2 setia.. sama2 jujur & kuat dlm dugaan. Itu satu kunci kejayaan dlm percintaan!...
p/s: Me nak doakan Icha ngan Jets terus berkekalan ke jinjang pelamin. ;) AMINNNN....


Damya Hanna posted @ 10:53 pm
| 2 Comments |


Friday, 5 October 2007

Jerawat? Alamakkkkk.....

Alamak... jerawat ni tibe2 aje nak tumbuh kat muka me nih. Ish... ingatkan tak melarat. Rupa2nya pg ni... jerawat ni mcm makin besar plak. Emm...

Hari ni hari Jumaat. Me mmg malas nak g keje. Ah, mmg selalunya hari Jumaat me tak gi opis. Cuma me rasa nak kene singgah gak opis sebab me nak ambil barang. Lepas tu, me cadang nak terus berangkat pulang.

Semalam, me cadangkan kat maya, nak singgah Midvalley dulu shopping raya sikit2. Nanti hari sabtu, tak yah kelam kabut dah. Raya tahun me me cuma nak dapatkan sehelai jeans ngan sehelai baju biasa. Sebabnya, baju kurung me dah ada 3 helai. Banyak kan? Mak me la nih... rajin sangat nak potong kain. Me ingat dia jahit sehelai je. Tapi, banyak pulak masa dia sampai 3 helai habis dijahitnya. Ape2pun thank you, mak.... :x


Damya Hanna posted @ 8:09 pm
| 5 Comments |



Skin blog, template, coding... etc... Arghhh...

Alhamdulillah... selamat jugak me setelkan skin blog me nih. Hehe... ni semua sebab terpengaruh dgn kekawan. Baik Shem, Cha, Chit & Agus sumer berlumba2 nak cantikkan blog. Patutlah selama ni, me tgk blog org lain bukan main cantik lg. Me tertanya2 mana datangnya design camtu. Belek bagai nak giler... rupa2nya search aje website blogskins.

Nak masuk dua hari gak la me membelek coding2 tu sumer semata2 nak pastikan blog me ni userfriendly. Yelah... ada sesetengah skin, dia tak sertakan ruangan untuk komen, tajuk blog dan macam2 lagi... Me kena pastikan blog me ni ada sbb me suka baca komen2 yg masuk.

Alamak... terlupa plak yg me ditagged tuk kali kedua oleh shem #-o... adehhh... kene g setelkan plak! Nantilah me ada masa, me wat. Sori shem... dah dua hari baru teringat pasal tag ko tu. Huhu..

Keylah all... me kene mintak diri. Nak g tulis novel plak. Nanti sambung lagi... Daaaa....

p/s : ketika entry ini ditulis... waktunya adalah 8.16 p.m 4 Oktober 2007


Damya Hanna posted @ 8:08 pm
| 3 Comments |


Monday, 1 October 2007

Adussss...

Me telah ditagged oleh Shem!
Cesss, berani die tagged me!
Huhu... Ok.. layankan aje!


5 Things in My Handbag :

1. Wallet Guess yg agak gedabak tu.
2. Handphone Nokia N80 & Nokia flip model lama (tak igt model ape)
3. Compact Powder (M.A.C SPF 15 Foundation)
4. Lip gloss M.A.C & Maybelline Lip smooth
5. Kunci - samada kunci keta atau kunci rumah. Dua2 mesti ada


5 Things in My Wallet :

1. Duit kena ada... Takde duit camne nak gi shopping?
2. ATM kad yg akan supply duit dlm wallet me...
3. My kad & Lesen memandu (Alamak baru teringat lesen keta tamat 5 Oktober ni)
4. Bonus link yg akan me gunakan bile isi minyak keta kat Shell.
5. Bil2 & resit yg bersepah2 tiap kali me kuar shopping. Malas tul nak kemas.


5 Favourite things in My Bedroom (Ni merujuk pd bedroom di umah family me di Cheras) :

1. Katil yg selalu bersepah. Time nak baring, barulah me kemas...
2. Bantal busuk yg best. Bukan bantalbucuk a.k.a shem tau... huhu...
3. Pc kat tepi katil or laptop yg selalu terpasang atas katil me ni. Pastikan mende ni on9 24 jam!
4. Almari baju untuk tampung baju2 me yg belambak tu.
5. Cermin besar yg selalu me tuju tak kisah bile2. Yg pasti dlm 1hari, lebih 10 kali kene ngadap.


5 Things I Wish to Do :

1. Nak ada rumah sendiri - dpt kondo ke, apartment ke. Takpun umah yg mcm cite Manja Lara tu. Perghhh bestnye!
2. Nak kawen tp tak tau la bile... Tunggu sape2 dtg meminang je nih! Ekekeke....
3. Nak buat kuih raya. Tinggal lg tak smpai 2 minggu je nih. Adess...satu brg pun lum beli.
4. Nak siapkan manuskrip yg masih tak siap2 sejak berbulan lamanya.
5. Nak bahagiakan org yg tersayang baik family mahupun si... opsss... ermm tu jelah!


5 Things That I Am doing Now :

1. Menaip menda alah ni... Pening lak nk cari idea ngan 5 menda ni...
2. Lepak kat blog private me yg lg satu. ;)
3. Bersms ngan seseorang... :P
4. Dgr lagu yg baru dipasang oleh maya.
5. Tgk dak kecik yg mak me jaga tu. Ish... geram je rasa! Nakalnye...


5 People I would Like to Tagged :

1. Pitt_Dilla & lyn (bleh ke wat list camni?)
2. Paiz
3. Tagged Shem lagi bleh ke?? Huhu...
4. Fad yg dah lama tak tinggal jejak kat sini.
5. Min yg me tak tau ada blog ke idak.


Settled!!


Damya Hanna posted @ 1:06 pm
| 9 Comments |



Bukak pose VF ngan Jazz Fit Club...

Peghh lamanya tak menulis kat blog ni. Jujur, me tak berkesempatan meninggalkan catatan. Mana tidaknya... bila bulan ramadhan ni byk masa dihabiskan kat rumah...opis mmg jarang singgah sbb bbrp hari lepas, me sibuk ikut satu cite melayu tv1 bile kul 11.05 pg. Ish teruk tul rasanye. Takpelah... dah abis pun cite tu. Cuma yg terkilannya episod akhir, me tak dpt nak tgk atas sbb2 tertentu yg tak dpt dielakkan.

Hari ni, hari ahad bersamaan 30 Oktober 2007. Lepas bgn tido, me lepak kat umah cam biasa. Smlm gi mydin smpat beli 2 cd industan cite lama.. hehe... Cite ni dah lama giler. Kalo tak silap masa me zaman belaja lg. Penah dgr tak cite Hum Saath Saath Hain & Dulhan Dulhaniya Le Jayenge. Ntah nape bleh terbeli pun, me tak tahu... yg pasti... semua lagu dlm kedua2 cite ni me mmg suke giler...

Ptg me berbuka pose kat luar. Ngan dak2 jazz... Ramai gak yg ada td. Rasa mcm lebih 20 keta sbb budak2 dr Shah Alam, Ampang ngan Non muslim Cheras juin. Makan buffet kat satu restoran area Plaza Phoenix Rm 25 satu kepala... mmg sedap arr... pastu byk lauk...

Smlm plak, sesi me berbuka pose ngan dak2 vf kat restoran nara ayam golek pantai dalam. Pun ramai gak dak vf yg juin. Lebih 20 org gak rasanya... Ayam golek yg sedap, lauk yg sehingga menjilat jari... Cayalah Wan Ed...

Emm tinggal lagi bbrp hari aje lg xtvt bukak pose ngan anak2 yatim akan berlangsung. Alhamdulillah, xtvt mendpt sambutan yg hangat. Ramai yg sudi menderma wpun tak dpt juin xtvt tu... Terima kasih daun keladi tuk sume...


Damya Hanna posted @ 1:11 am
| 5 Comments |