<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 5 March 2008

Brunei Oh Brunei...








Assalamualaikum...

I'm back again! Ahhh... penatnya rasa sbb me baru je balik dari Brunei smlm. Flight asalnya kul 8.15 mlm tibe2 delay sehingga 3 jam lamanya me & rakan2 menunggu. Adesss... yg tensionnya all the passengers dah masuk dlm plane & bersiap sedia nak berlepas, tetiba ada annoucement yg menyuruh kami sumer keluar semula ke boarding room. Alih2 hampir ke jam 11 malam, barulah plane selamat berlepas dan sampai ke LCCT tepat kul 1.00 pagi. Biasalah, kan... Air Asia! Nothing is imposible for them...huhu!

Let's talk about what happened in Brunei. Sbnrnya ada book fair yg berlangsung dan me tlh dijemput oleh pihak Alaf 21 utk mengenali para peminat novel di sana. Lima lg novelis yg turut serta adalah Kak Anis Ayuni, Kak Norzailina Nordin, Kak Lynn Dayana, Kak Rose Harissa & Kak Lily Haslina Nasir selain dua org staf Alaf 21 iaitu Kak Ziana dan Kak Liza.

It's a very nice trip & I've Learned something iaitu sumer kakak2 ni mmg tak pernah kenal dengan erti penat ketawa. Pantang ada masa yg terluang, konpem diisi dengan jokes yg diketuai oleh Kak Lynn. Patutlah ramai yg kata novel pertama Kak Lynn iaitu Jika Benar Cinta tu ada lawak2 jenaka. Ditambah dengan gelak Kak Rose & Kak Anis a.k.a Kak Asam (Hehe...best lah title tu!) mmg perut ni selalu je senak. Kak Lina plak ala2 mak gitu. Kalo nak diikutkan, masa kenal Kak Lina, me tengok die seorang yg agak serius. Rupa2nya bleh tahan gak bile dia sama2 mencelah di dalam lawak2 jenaka Kak Lynn. Kak Lily, still in the gossip mode. seronok bile tanye kat Kak lily ni sbb dia tau macam2. Heheh... Tapi cian kat akak sorang ni sbb sepanjang trip ke Brunei, kak lily kurang sihat. Maybe cause of that, dia agak kurang dlm menyumbangkan idea2 untuk menyedapkan cerita2 yg dihidangkan. Apa2pun mmg superb lah ke semua mereka. Tak kisahlah me asyik kena buli pun... sbb semua tu penyeri dlm kehidupan seharian, kan? Eceh... statement merendah diri ler pulak!

Apa yg menariknya di negara brunei darussalam? negaranya agak kecil sehingga beberapa kali jugak kami terserempak dengan mereka2 yg dah dtg ke book fair. Semalam ketika melalui kaunter imigresen untuk ke boarding room pun, ada yg bertanya sama ada kami ni penulis ke. Aikkk...kenal jugak? Hehe...

Bahasa pertuturan mereka agak kurang senang difahami. Agak2 bleh la kot. Tapi ala2 sabahan gitu. yg me biasa dengar adalah perkataan 'inda ada' yg bermaksud tidak ada, 'aouh' iaitu ya dan 'bah' yg me kurang pasti apa maksudnya. Kebanyakan pembaca novel dtg dari golongan yg sudah bekerja dan mereka kelihatan begitu seronok dpt bertemu dengan kami. Mmg usaha pihak ALAF 21 membawa para novelis ke negara Brunei, adalah satu usaha yg bagus.

Ketika di Brunei, ada beberapa rakan blog Kak Anis dan Kak Lina datang berjumpa dgn kami. Mereka jugalah yg membawa kami berjalan2 di bbrp tmpt menarik di Brunei. Kami telah dijamu dengan hidangan makan malam yang sangat sedap & itu adalah salah satu dari kenangan yg terindah untuk disimpan di dalam memori... Terima kasih banyak2 pd kedua2 kakak yang bersusah-payah demi kami ketika berada di Brunei. Me pasti takkan melupakan detik dan waktu kami sepanjang berada di Brunei. Walaupun pengurusan masa di sana agak kelam-kabut, apa2pun kami telahpun melaluinya. Sampai bertemu lagi...

Salam.


Damya Hanna posted @ 12:40 am