<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Friday, 7 March 2008

Finally...

Finally... me berjaya meng'online'kan ym awal pg smlm. 1st person yg berborak ngan me adalah shem. almost three month tak aktif di dlm dunia sosial, smlm telah menyaksikan betapa banyaknye cerita yg me & shem bualkan. sedar2 aje jam dah lebih waktu rehat & shem terpakse mengundurkan dirinya atas alasan kerja & mkn tengahari.

Sepanjang me berada kat opis, takde keje yg menanti. Mgkin tiga bulan kehilangan me dari kedai menyebabkan me terasa sedikit asing. Dunno where to start. So... menghadap laptop & intenet ajelah kejenya.

Petang plak, me ada klas gitar. This week, cikgu razin alter semula chord utk lagu 'JIKA- Melly Goeslow' yg dah diberi 2 weeks b4. Chord lagu ni agak senang. But as ussual, ada dua tiga chord yg me agak lemah nak bentukkan. Adesss... sesungguhnya, bilalah diri ini akan menjadi mahir dlm bermain gitar?

Alhamdulillah, me dah selamat setelkan manuskrip ke 6. Tinta penulis, segmen ilmu & penghargaan utk novel terbaru pun dah siap. Cuma belum diemel kepada Kak gee, editor me utk novel terbaru ni. Akceli, manuskrip ke-6 ni masih dlm proses editing. Not very sure akan masuk book fair bulan April nnti ataupun tidak. Apa2pun just nantikan kemunculan novel me di pasaran wahai pembaca sekalian. ;)

Jika ditanya ttg perkembangan idup me skrg, sebenarnya me sudah memulakan kerja-kerja research utk novel ke7 beberapa hari yg lalu. Infact, me telah memulakan ayat pertama di dalam bab pertama utk novel ke7 ni. tema ttg ape & segala ttg manuskrip ke 7 ni adalah rahsia. Biar surprise barulah best, kan?

Ikut plan, me nak baca bnyk novel lepas setelkan manuskrip ke6 aritu. Tp, ntah nape... me hanya dpt setelkan satu novel inggeris aje. Skrg ni me dlm proses nak bace novel inggeris kedua tp belum pun smpai setengah mukasurat, me dah rasa penat nak membaca lg. Cite tu mmg best! Lawak giler tp setiap kali me baca, me dapat semangat yg berkobar-kobar nak menulis novel yg baru. Honestly, melalui novel ni lah me dpt idea utk dijadikan tema novel terbaru me nnti. Ahaks...

Got to go... continue later ;)


p/s: Selamat Mengundi! Mengundilah dengan bijak ;)


Damya Hanna posted @ 10:46 am