<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 25 March 2008

Leganya...

Lega...lega dan lega! Manuskrip dah setel pun. Tp masih dlm kerja2 editing skrg ni. Tak taulah sempat ke tidak kuar kat book fair this year. So, sape2 yg nak tau jawapan kpd soalan "bile novel baru nak kuar?", jwpnnya adalah... "ntahlah. tunggu jelah book fair tiba nnti ye!" hehe...

Baru kejap td, yatt col. Lama berborak ngan dia. Mcm dah lama betul tak jumpa. Sbnrnya mmg dah lama tak jumpa die. Dah lame tak jumpa pitt & dah lama tak jumpa ana. Last jumpa yatt masa tgk cite Dunia Baru the movie ngan dak2 VF bulan lepas. Itupun jumpa sbb terserempak afte wyg abis.

Borak ngan yatt, kitorg cite pasal plan masing2 & menyatakan perasaan cemburu pd percutian pitt & ana ke bali. Ntah dierang dah melepasi penerbangan atau sedang berada di angkasa atau masih menanti flight tika ini. Ntahlah. Aku sangat jeles! Ape2pun moge mrk selamat smpai dan pulang ke malaysia.

Skrg ni, manuskrip ke 7 dah mencecah ke mukasurat yg ke 22. Idea mmg mencurah-curah tp mood nak menulis tu, dtg kejap2 je. Tensen sungguh tp itulah adatnya bila aku nak mulakan kisah baru dlm sst novel. Cuma bezanya kali ni, semangat nak menulis tu mcm berkobar-kobar. Rasa mcm nak habiskan dlm satu hari aje kisah kali ni tp tak logiklah kalo dpt siapkan semudah dan sepantas tu, kan?

Kelas gitar dah seminggu tak pegi. Sebabnya minggu lepas, kita bercuti maulid nabi. Stkat ni, prestasi dah ok2. Lagu "Jika" tu pun aku dah bleh main same2 ngan cikgu wpun strumming ala2 yg biasa. Kiranya bleh la nak nyanyi sambil petik gitar kat depan rumah bila melepak ambik angin petang. So, this week mcm nak suh cikgu ajar main lagu "Gantung" plak. Tak sabarnya!

Oh ye, sblum lupa...utk pengetahuan mereka2 yg cintakan dunia ilmu & dah mula countdown untuk book fair yg tak smpai dua minggu aje lg, aku just nak gitau yg hujung minggu pertama book fair diadakan nnti, aku xdpt menghadirkan diri. Sori sgt. Sbbnya, dah ade plan ngan membe2 vf. InsyaALLAH weekend minggu terakhir tu, mcm biasa, ada. So, sape2 yg nak jumpa & beramah mesra, silalah ke gerai ALAF 21 ye? :p


Damya Hanna posted @ 12:01 am