<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 2 April 2008

Life Journal...Diary...Blog!

Life journal... ibarat macam kisah2 atau memori yang kita catat dlm sebuah diari. bleh jugak kita umpamakan jurnal ni mcm entry kat blog. Aku tak pasti apa perbezaan mende2 ni tp apa yg aku selalu nampak, jurnal lebih kreatif kalo nak dibandingkan ngan diari. Blog plak kisah yang dicatat secara online. tul ke? ada sesapa yg leh bagi aku jawapan tak?

ermm nape aku nak sebut pasal life journal kat entry kali ni? sbb smlm aku terjumpa life journal yg aku penah tulis 2 tahun dlu. semuanya sbb aku baru tgk cite ghost yg ada bercerita pasal jurnal utk watak 'cindy' kakak kepada julie, kawan Eza.

Jurnal cindy tu mmg cantik kalo nak dibandingkan ngan jurnal aku. Tak kisahlah pasal tu. Apa yang aku nak cite kat sini adalah pasal kandungan jurnal aku.

Mula2 mmg tak caya! aku ada tulis jurnal? sebahagian dr memori aku ada tertulis dlm jurnal? dlm caya tak caya tu... baru aku tersedar yg aku ni agak kreatif jugak orgnya. mmg lah seorang penulis novel tu boleh dikatakan kreatif tp tak sama lah kalo nak kata kreatif dr segi menyusun ayat & menggunakan kemahiran bermain2 ngan warna. Huhu... (bkn nak belagak ye :p)

Helaian demi helaian jurnal tu aku selak sampailah aku berhenti kat satu page yg aku rasa mcm tak puas hati bila mmbacanya. Page tu jugak adalah page terakhir yg aku tulis utk jurnal aku tu. Dlm page tu aku ada sbt ttg sorang bdk yg aku penah admire satu ketika dulu. tp disebabkan satu perkara yg tak dpt aku terima, perasaan admire tu hilang sama-sekali. (konon2 mcm lagu "Hatiku kau guris luka" nyanyian sweet september. Jiwang...jiwang! Tp aku dah tak ingat cemana lagu tu. Hehe...) So, bila aku bace satu-persatu ayat, suddenly aku terbayangkan muka dak tu. Arghh bengang jdnya. Awal2 dah seronok tgk jurnal aku tu... tetiba aku terasa mcm nak bakar. Tp sayang plak.

Maya ckp... "Watpe nak bakar? koyak jelah page tu!"
Masa tu.. aku rasa mcm bodo plak aku ni. Betul gak cdgn maya tu.
Ceh...! Mgkin minda kreatif aku ada limitnya.
Keh keh... (statement nak control kebodohan diri!) Ape2 jelah...

Cuma... aku lum wat apa yg aku rasa nak wat. Ikutkan hati rasa nak bakar sbb kalo nak dibandingkan antara bakar ngan koyak, bakar tu lebih puas hati kot. biar memori tu hangus menjadi abu. Kalo koyak, memori tu bleh bercantum semula mcm dlm cite terminator tu. Haha... mengarut dah ni!

keylah sumer... aku nak stop dulu. Tak sabar nak gi kedai stationery. Nak beli buku baru utk wat jurnal yg baru. Da...da...:x


Damya Hanna posted @ 12:23 pm