<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 16 April 2008

Mars & Venus on a Date...



Will I ever find my soul mate?

Whether you are recently separated, divorced, or you have been in the singles scene for longer than you want, this insightful guide will help you navigate the dating maze and find that special person you've been waiting for.

By discussing the differences between men & women, Mars & Venus on a Date provides singles with :

1. A thorough understanding of five stages of dating - attraction, uncertainty, exclusivity, intimacy and engagement.

2. How to know what kind of person is right for you.

3. Anwers to burning question such as why don't men call or why do some women stay single?

4. The best place to meet your soul mate.

5. And advice on creating a loving and mutually fulfilling relationship.

Filled with practical guidelines, inventive techniques and witty insight, Mars and venus on a Date will help single men & women explore the world of dating, understand how to make good choices and discover the secret to finding a soul mate.



My NOTES...

So, amacam korang rasa bile bace starting entry aku kali ni? Akceli, entry ni aku wat khas utk shem (& of coz to her crime partner, mynz yg penah bercadang nak mengembara ke dunia antartica bile umur lebih 30 & masing2 lum kawen) Kami penah berborak ttg hal ni satu ketika dulu. Bukanlah borak2 serius tp ada terselit topik2 gini di sebaliknya. Why some women still stay single! itulah ayat yg menyebabkan aku terbayangkan muka dak shem bile aku terjumpa soalan2 tu dlm buku motivasi yg belum sampai suku pun aku bace. Ntahlah nape...

Buku yg ditulis oleh John Gray ni agak menarik. Beliau mempunyai kelulusan dlm bidang Family Therapist dan merupakan seseorang yang dah lama berkecimpung dalam dunia penasihat perkahwinan dan kekeluargaan. Bagi aku, buku ni patut dibaca oleh mereka2 yg masih single & sedang berdepan ngan satu relationship yang samar-samar atau yg dah ada good relationship (utk mendptkan advice dlm mengekalkan perasaan cinta). English dia agak simple & mudah difahami selain diselitkan contoh2 peristiwa untuk memudahkan pembaca membayangkan situasi yang dimaksudkan.

Mesti korang sume pelik nape aku nak bace buku motivasi cani kan? Apakah aku sedang berdepan dengan relationship yg samar-samar? Jawapannya ya. Maksud aku bknlah relationship aku ngan 'si dia' (opss!) sedang goyah cuma aku je yg terasa kurang enak sejak akhir-akhir ni ttg perhubungan kami. Mungkin kesibukan aku menguruskan kemunculan novel terbaru lately ni menyebabkan kami tak dpt nak berkomunikasi dgn smpurna & kebetulan book fair baru2 ni memerlukan aku mengerah tenaga sepenuhnya ke situ. Atau aku aje yg perasan sendiri?

Contents dlm buku ni mmg mengena sngat ngan apa yang aku lalui. Tak taulah apa yg korang rasa bile korang plak bace buku ni nnti, kan? Tapi pd aku, setiap contoh ayat yang diberi John Gray membuatkan aku terfikir tntg diri-sendiri. Sbg contoh, dia tanya nape ssorg perempuan tu masih lum kawen & remain single wpun dia cantik atau ada attraction lain? Salah satu jwpn yg dia bg...sbbnya, perempuan tu adalah jenis yg perfection. Nak segala2nya sempurna wpun dia dah jumpa mcm2 jenis lelaki dlm hidup dia. Jadi, perempuan selalu compare sifat2 yg ada pd lelaki yg dia jmpa. Let say... Lelaki A ada sifat baik hati dan caring tp jarang bersolat. Lelaki B bersolat tapi pendiam dan jarang besuara. Lelaki C seorang yg ada sense of humor, bersolat dan caring tapi agak kebudak2an. So... perempuan tu akan terus mencari dan mencari sehinggalah dia jumpa sifat2 yg dia nak dalam ssorg lelaki untuk jatuh cinta. Persoalannya, ada ke manusia yg sebegitu sempurna kat dunia ni?

Menurut buku ni, masalah yg dialami takkan dpt diatasi selagi perempuan tu tak cuba bukak hati dia untuk kekal dengan seorang lelaki dan cuba menerima kelebihan dan kelemahan yg dimiliki ssorg lelaki tu.

Ermm... itulah antara kandungan buku yang aku bleh kongsi ngan korang sumer. Kalo nak tau... gi la beli kat MPH sane. Harga buku tu RM39.90 kalo tak silap. Mana tau sikit sebanyak dpt bantu korang2 selesaikan masalah korang kan...



Damya Hanna posted @ 12:28 pm