<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 22 April 2008

Melaka... bestnye...

Assalamualaikum sumer.

Asam pedas power!

Last weekend, aku gi Melaka ngan dak2 Vf. Sgt teruja sbb dpt makan asam pedas power kat Bukit Cina. Sebelumnya, kitorg gi naik river cruise dulu kat Taman Rempah. Bot mengelilingi sungai melaka sehingga ke muara. MMg menarik pd awalnya kerana dpt tgk lampu yg berkelip2 di bbrp bangunan. Tp lama-kelamaan, aku jd bosan plak menunggu. Mungkin di akhir2 sungai melaka, dah takde ape yg menarik selain ada monumen (betul ke istilah ni?) berbentuk kincir air & kapal yg nampak sipi2 je. Apa2pun... ia tetap satu pengalaman...

Sbnrnya, sepanjang ke Melaka, aku kurang sihat sbb jangkit ngan alang. Seb bek kekawan yg gi ni kebanyakannya bleh drive keta. So... aku suh paiz tolong drive kan. Pegi & balik plak tu. Cian die kene dera. Dah lah zana (aweksnya) pun kene drive keta aki. Haha... kapel ni bebetul kene deralah. :p


Wajah2 kenyang!

Kat Melaka, kitorg tumpang umah Bro Irwan. Tp wife & anak2 die takde plak. Tak dpt nak berkenalan. Hari ahad tu, kitorg smpat gi mandi sg kat hutan lipur gunung ledang. airnya perghh... jernih, sejuk & sgt menikam kalbu. ptg tu kitorg cadang nak gi pc fair kat Bandar Mahkota. Pastu cadangnya aku nak gi A'famosa. Aku nak tgk bentuknya mcmana sbb kali terakhir aku gi masa zaman kanak2 dulu. tak ingat dah masa tu darjah bape. aku teringin sangat2 nak tgk tp tetap tak berkesempatan sbb masa kuar dr bandar mahkota tu, jam dah nak masuk maghrib & bro irwan rushing nak gi jmput anak die. Ermm cedihnya... tp takpe... diz week mak aku dah ajak balik kg. so, aku nak ajak mak gi a'famosa. tp kalo sesat cemana? :-s takpe... aku kene cuba gak cari jalan sbb itu aje caranya aku dpt gi a'famosa... itupun kalo jd la kan... huhu...


Yea... mandi sungai!

Smlm, sblum balik shah alam, aku ajak maya gi kl jap sbb nak caik baju utk photoshoot dara.com petang ni. Sambil2 tu smpt gak singgah kedai music kat atas bangunan bintang plaza ke sg wang ntah... adesss... duit abis beli gitar baru. tp terpaksa gak sbb aku tak suke dgr bunyi yg tak best. Harga gitar baru aku ni lebih kurang sama ngan gitar yg sblumnya. Cuma warna dan jenama yg berbeza. Kalo dulu, suzuki... skang ni Yamaha plak. Ade ke jenama honda? kalo ada, tolong gitau aku ehh... aku nak beli satu. haha...


Gudbye suzuki & welkam Yamaha!



Damya Hanna posted @ 9:24 am