<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Thursday, 8 May 2008

Oh diary!


"Askum nama awak intan kan? Awak ada tertinggal buku tak?"
Lepas aje aku bace mesej yg masuk lebih kurang jam 10.30 malam semalam, aku terus call nombor yg tak dikenali tu.

"Assalamualaikum..."
"Walaikumsalam..." lelaki itu jawab. pastu die diam.

Aku pun sbnrnya mcm terkedu jap. Nape msti laki yg jwb? Adesss...

"Awak ada jumpa buku warna itam ehh? Yupp, buku tu sy punye. Macamana nak jumpa awak?" aku tanya cepat2.

"Akceli sy kat subang sekarang ni. Kejap lg saya bg kat awak. Awak kat mana?"

"Saya duk kat blok 36. kondo ...."

"Ok. Awak nak urgent ke?" tanya laki tu

"Takpelah. awak dah smpai nanti, awak bgtau sy."

Perbualan tamat kat situ.

Perghh... lega! Tp selagi buku itam tu tak smpai kat tgn aku, selagi tu pikiran aku asyik diburu ngan pelbagai pertanyaan. Apakah isi kandungannya akan dibaca? Apakah resit2 & kertas2 di dalamnya akan diselidik. Abislah identiti aku!

Buku warna itam tu berbentuk diari thn 2008 pd asalnya. Tp disebabkan aku dah ada jurnal yg aku beli kat MPH baru2 ni, buku itam tu aku jdkan sebagai note book yg aku akan bawa ke mana2. Selain ada bbrp isi & kandungan jalan cite utk novel, kat dlm buku itam itu aku ada tulis mcm2 reminder.

Sblum nombor yg aku tak kenal tu anta msg, aku mmg tgh carik buku tu. Seingat aku, sblum naik ke rumah ptg smlm aku ada kuarkan dr keta. Aku ada kasik kat maya suh die pgg pas aku teringat ada brg yg tertinggal kat keta. Tau2 je nak dekat kul 10.00 mcm tu baru aku pasan buku tu takde. Mood nak nulis terus ilang sbb pikir pasal buku tu. Seb bek tak smpai bbrp minit mcm tu aku terima msg.

Lebih kurang kul 11.00 mlm, nombor tu msg sekali lg yg mmberitahu dia ada kat depan lif. aku pun turun la ngan wajah selamba. Tp masa lif terbukak... takde sape2 kat situ. Aku terus call. Dia tak jawab.

Tiba-tiba... tiba-tiba kan... muncul sorang mamat yg bersweater kat depan mata aku. Aku terdiam kejap. Dia terus bg buku itam tu kat tgn aku.

Gambar sekadar hiasan

"Terima kasih. sori susahkan awak." aku cakap kat die.

"Takpe." lelaki tu plak kate dan terus jalan ke bhgn peti surat.

Aku lak... terus aje masuk lif. Pintu tertutup. Aku terkedu. Ish... bleh tahan plak mamat tuh! Ye... sangat bleh tahan. Tapi... tapi... ah, lupakan.

Yg pentingnya buku tu dah kembali ke tgn aku. Nasib baik takde apa yg berubah selain pen murah warna biru yg selalu ada dlm tu... ilang ntah ke mana. pastu resit2 & kertas2 kat belakang tu agak bersepah. Ada sekeping check yg nilainya rm300 pun dah berubah tempat. Tu aku tak kisah asalkan takde apa yg hilang. Mujur aku letak phone number aku kat situ. Sangat bersyukur sbb buku tu masih milik aku masa kini...thanx abg cute! :p



Damya Hanna posted @ 10:40 am