<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Friday, 6 June 2008

Demi petrol...

Aduhhh... harga petrol naik lg. Tertekan sangat2 tp nak wat camne... kene gak terima kaputusan kerajaan. Yelah, kerajaan takkan suke2 ati nk wat keputusan yg akan memudaratkan rakyat. Tul tak?

Kelmarin, sbb keputusan mendadak kerajaan naikkan petrol, aku terus bergegas ke stesen minyak. Mcm pemandu kete lain gak berebut2 nak isi minyak yg masih berharga RM1.92 seliter. Demit! kete beratur panjang kat setiap stesen minyak yg aku gi. Akceli, kalo tangki kete aku masih berbaki minyak, aku takkan sibuk2 nak berpusu2 mcm org lain. Tp lampu kuning kat meter tu dah mnyala la plak. Pikir punya pikir, terpaksa gak aku isi.


Gile ahh. Sumer ni nak isi minyak ke nak gi Jom Heboh? Ke nak gi tengok anugerah muzik2? Nak dekat 2jam lamanya beratur, finally berjaya gak giliran aku smpai. Tapi tinggal 5 minit je lg nak masuk detik 12.00 mlm. Alahai, mamat kat depan kete aku tu tergedik2 plak. Org lain siap berlari2 lg. mentang2 ahh muke die cute. Huhu... Tp akhirnya sempat gak aku isi minyak yg Rm 1.92 seliter tu. Aku tak tau la uncle india kat belakang kete aku smpat ke tak. TUHAN aje yg tahu betapa berdebar2nye ati aku mengira detik 12.00 tgh malam. Mcm nak sambut merdeka pun ade...

Apa2pun peristiwa tu dah bg pengalaman yg sgt best kat aku. 2jam menanti watkan aku rasa tak sia2. Walaupun ada rasa kurang sabar... tp aku berjaya gak melepasi angka 12.00 mlm ngan ati yg gembira demi minyak yg berharga RM1.92 seliter. Bkn kedekut tp dah ada peluang nak jimat duit, gunakanlah selagi mampu...

Msg to She & Acap : Tahniah atas kelahiran permata hati sulung kalian. Moge menjadi ibu bapa yang penyayang demi mendidik puteri kalian supaya menjadi insan yang solehah ;)


Damya Hanna posted @ 9:01 pm