<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 4 June 2008

Life...

Aku sangat tertekan! Dah nak dekat 15 minit aku ngadap notepad ni tp susah plak nak dpt mud utk taip entry baru.

korang ada idea? Tolongla kasik kat aku satu. Kut2 aku leh kembangkan idea korang menjadi entry utk dikongsi ngan pembaca2 blog aku yg lain. Plissssssssssssss...(sambil kedip2 mata cam kucing dlm shrek 2). Ada ke scene camtu dlm shrek? Ntah... tak berapa layan cite tu. Huhu...

Sbnrnya aku selalu berangan nak wat entry yg seronok utk dibaca kat sini. Tp tiap kali dpt idea, mesti aku berada jauh dri laptop aku. So, idea selalu ilang bila laptop dah depan mata. kekadang tu leh lupa cemana nak mulakan ayat. ala2 speechless gitu...

Asik cite pasal life pun busan gak kekadang kan? Konpem org akan kate aku syok sendiri. Ermm.. bistu nak cite pasal ape? Ntah laaa...aku betul2 ketandusan idea.

Tengok sekeliling takde org. Umah sunyi sbb budak2 dah abis belaja & pulang ke kampung halaman memasing kecuali khasnor yg akan keluar secara total diz weken. So, skang ni tinggal aku, maya ngan khasnor je kat umah yg dah hampir kosong. Kesimpulannya, next week aku akan mulakan idup baru kat sini sebagai penyewa tunggal kat rumah yg ada dua bilik. Sangat kasihan!

Kalo tak silap, aritu aku ada cite pasal plan aku nak pindah keluar. Mmg aku dah jumpa bilik utk disewa. SIap dah jumpa pun future house mate baru. Tp, bile dpt tahu extra kotak carpark takde utk kete aku, aku terpaksa lupakan niat nak berpindah. AKu terpaksa stay kat umah lama ni walaupun aku kepingin benar nak tukar angin & environment. Pun, sangat kasihan!

Ntahlah... dari taknak cite pasal life, tengok? Aku ttp bercerita pasal life. Tentang xtvt aku. Tentang apa yg berlaku dlm idup aku. Mgkin betul kata2 pujangga, hidup ni terlalu luas, universal & sangat2 infiniti. Sukar utk digambarkan setiap satunya ttpi mudah utk dijadikan tatapan dari isi kandungnya. Pusing sana-sini, kite tetap berdiri di bawah satu bumi yg sama. Selagi kite bernyawa, itulah yang dinamakan kehidupan.

Oppsss... even di akhirat sana, tetap dipanggil kehidupan. Cumanya, kehidupan disana adalah yang paling abadi. So, fikir2lah sendiri. Wallahualam... ;)




Damya Hanna posted @ 11:05 am