<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Thursday, 3 July 2008

marahnya aku!!!

"Pakai tudung tp kurang ajar!"

Aku tdgr ayat tu terucap dr satu bibir.
Perghh... menyengat. Betul2 menusuk kalbu.
AKu terperanjat...
"Hei... kurang ajar..." aku pun tak sengaja terjawab gitu.
"Kau tu yg kurang ajar..." minah tu jawab lg then die trus ilang dari pintu toilet KLCC mlm smlm.

Dari situasi atas tu, mesti korg sumer pun cam tak sangka ada gak manusia gitu dlm dunia ni. Mmglah ada... isk ngots plak ayat aku tu. Tp selama aku idup, jarang tul aku berdepan ngan situasi gitu. Gado2 mulut sbb pd aku zaman nak gado2 ni dah lama berlalu. Ibarat zaman kanak2 aku dlu. gado2... nanges2 pastu tak kawan... lama pastu ok balik...

Tp smlm, pas tgk wayang cite sepi, aku-shem-maya-tinie ngan udi gi singgah toilet jap (udi masuk toilet male ok) kitorg pun beratur utk tunggu giliran masuk toilet. Tp bile tiba turn aku, tetiba ada sorang minah free hair, baju itam ngan suar atas lutut ni muncul dr pintu terus cut line. Aku terkejut. Last2 bg chance dia masuk dulu. wpun dia ngan muke tak bersalah tak pandang kiri kanan tutup pintu.

Tp aku membebel gak la kat maya ngan chem kat luar yg bdk tu dah cut line aku. Terpaksa tunggu toilet lain. Tp bdk tu dah abis dulu. Masa aku nak masuk toilet yg dia dah guna, dia bleh jeling kat aku then ckp dialog yg kat atas tu...

Apa pendapat korang? Salah aku ke salah bdk tu? Bkn ke bdk tu yg sepatutnya mintak maaf dan sedar ngan kesalahan diri die yg dah cut line tu? Aku bknlah hadap sngat kemaafan dia tu tp tolonglah sedar sket ngan khilaf sendiri.

Then ada plak hati die membebel ttg aku kat bopren die yg tgh menunggu kat luar toilet. Kalo tak ingat ttg sopan santun aku sbgi org Melayu dan Islam, lama dah aku kejar minah tu & sound die ttg apa yg dia wat & bebelkan. Tp.. nk wat cane... kene gak pikir keselamatan diri. Dahlah malam2.. kata maya, kot2 minah tu ada konco2 ke kan... tak pasal2 jd kes piere andre cam dlm cite SEPI yg kitorg baru pas tgk smlm...ceyyy...

Arghh... sepanjang jln pulang aku cam nyesal jek tak sound betul2. Terasa saket ati bile terkenangkan statement minah tu yg dah melibatkan org tudung ngan tak bertudung. Ape ingat yg bertudung ni sumer lemah-lembut & takde rasa marah ke? Bleh pijak2 pala gitu. Tak mgkin ada manusia gitu dlm dunia ni. Pecayalah ckp aku... hurmm..


Damya Hanna posted @ 6:57 pm