<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 1 July 2008

Penang...

"Amacam?" tanya Intan Weng.
Shem jeling kat aku. Aku plak toleh kat Zana.
"Aku on. Nak pegi bile?" aku tanya.
"Hujung bulan ni kau balik kg nak amik kete, korg bleh arr juin skali." Intan Weng gitau sambil pndang kitorg sorang2.
"Zana ko juin tak?" Aku tanya kat Zana.
"Wei, aku baru abis RM130 servis kete. Ni nak jln jauh lg..." jawab Zana tp aku tau die berkira2 antara nak juin ke idak.
"Ala, bkn selalu. Nnti entah bila lg dpt plan best2 gini."
Aku tak igt sape yg cakap gitu. Ke dlm ati aku yg berkata2 sendiri? Tak tahu...

Yg aku tahu, perbualan2 kat atas tu dah pun jd kenyataan. Ya, kenyataannya... hujung minggu lalu kami geng2 VF dah berjaya menjejakkan kaki ke utara tanahair, Pulau Pinang.

Tak sangka! sungguh2 tak sangka, aku dah selamat membawa Jazz kesayangan aku merantau sampai ke sana. Mula2 aku igt tak ramai yg juin sbb VFKL yg konpem cuma 5 org. Sume pempuan & cukup utk satu kete aku. Then, aku dpt tau dak2 VFJB pun ada yg nak turun. Tp dierang naik bas dr JB terus ke Penang.

Siyesly, trip ke Penang ni mmg superb! Kekawan VF dr utara mmg sangat on time & berjaya entertain kitorg dgn komitmen yg sangat sempurna. So, bbrp prog dr tentatif berjaya dipenuhi kecuali acara ke bukit bendera atas sbb2 yg tak dpt dielakkan.

Nilah antara jadual kami ketika berjalan ke Penang...

1st day...
- Mkn kat kedai Bigboss & kos ditanggung oleh beliau. Tq.
- Bertolak 5 kete ke pulau. Menaiki feri terus ke Padang Kota then ke Pulau Jerjak utk acara bergambar.
- Lepak minum sblum gi mkn nasi kandar LINE CLEAR kat area town.
- Terus ke Bukit Bendera tp dpt bergamba kat luar2 je.
- Ke Pantai Batu Feringgi, naik banana boat sambil2 tu tgk wisha & intan weng bertarung nyawa nek payung terjun.
- Setel mandi-manda, jejalan kat nite market plak. Ala2 downtown & uptown la nih...
- Bertolak balik ke seberang menaiki jambatan pulau pinang. Layan Char kuey tiow plak. Perghh, sedap!!
- Balik umah. tido... Zzzzz....

2nd day...
- Gi roadwalk kat Butterworth. Konon2 nak caik minyak tp xdek plak. Isk...
- Makan laksa penang yg ada cucur...
- Bertolak ke kilang jeruk. Beli-belah jap.
- Singgah kedai aksesori kete jap.
- Then mandi manda ke Junjong....Otw ke sana, kami singgah makan durian dlu. Uishhh, sedap beb!
- Kul 7, bertolak ke Kuala Juru. Makan nasi ketam. Tp aku makan nasi sotong.
- Kul 10 lebih, bertolak balik....
- Memori di Penang, akan dikenang... Tq VF Penang... lain hari kami pi lagi...








Damya Hanna posted @ 1:07 pm