<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 16 July 2008

Kebun... yea! yea!

:: PROLOG ::
Kul 9.00 tersedar dari tido.
Teringat janji ngan akak nak gi Pejabat Pos collect subsidi.
Bingkas bangun, carik baju & mandi.

:: LEMBARAN 4 ::
Alhamdulillah... kat pejabat pos hari ni tak ramai orang...
Kene tunggu dua angka giliran pastu aku dah dpt amik subsidi utk 2 kete.
Satu utk kete aku... satu kete abang aku yg dibeli atas nama aku.
Kayo! Yahooo... aku kayo! Tp jgn mintak ape2 kat aku ok?
Sbb aku nak guna duit tu utk xtvt bakar2 ngan dak VF sabtu ni.
Oppsss... akceli ni plan underground.
Tp sbb dah terpecah rahsia... aku cite jelah sket2 kat sini.
Utk korang2 yg selalu bace blog aku tp tak dijemput ke xtvt itu, aku mintak maaf sangat2 sbb aku hanya menjemput kenalan2 rapat aku a.k.a mereka2 yg mengenali aku di laman web Virtualfriends.net beberapa tahun dahulu.
Mgkin ada bbrp org yg aku kenal tak smpai setahun tp dijemput gak. Nak tahu kenapa? Sbb... aku cuma menerima kehadiran mereka2 itu setelah melihat alasan2 yg tersendiri. Alasan yg hanya aku yg tahu... Ermm mgkin jugak shem. Huhu...
Siyes tak sabar nak nunggu hujung minggu tiba. Terasa lama benar dah tak berkumpul reramai ngan kawan2. Bkn ape, just nak jamu dierang sumer ngan teh stroberi yg aku beli kat cameron baru2 nih. Tu pun kalo smpat aku menyediakan teh panas kat kebun pak long nnti. Yelah... dlm kebun ngan cuaca redup2 panas, konpem air batu yg menjadi idaman kan?
Bistu... simpan jelah teh stroberi tu kat umah. Leh wat petang2 smbil minum kat pondok rehat yg baru siap kat depan umah aku tu? ermm... gud idea.

:: EPILOG ::
Dah nak masuk dua malam abah takde kat umah.
Beria benar die jaga kebun pak long simpan buah doyan utk kawan2 Vf aku.
"Takut kene curi!" kate die.
Aku diam je.
Mak plak dah sibuk2 pikir nak beli barang keperluan utk masak2 sabtu nih.
AKu? Ikut jelah ape yg mak suh wat.
Sebabnya... aku sendiri masih menunggu keputusan kawan2.
Sama ada bersetuju atau tak ngan program makan doyan & BBQ hari Sabtu nnti...


Damya Hanna posted @ 11:05 pm