<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 15 July 2008

Tanah Tinggi Cameron...

:: PROLOG ::
Bangun tido tgk jam dah kul 11.30 pagi.
Uishh, lamanye aku tido!
Tgk kiri kanan...
maya ngan akak tgh gelak2 smbil tgk astro prima.
Ooo, dierang layan cite Nasib Labu Labi.
Terasa nak sambung tido. Tapi nak terkucil plak.
paksa diri gi bilik air...

:: LEMBARAN 3 ::
AKu baru balik dari bercuti!
Yes...yes! Sangat best pengalaman itu.
Ya, pengalaman aku ngan family bercuti ramai2 ke Cameron Highlands minggu lepas.
Tanpa orang lain. Hanya kami sekeluarga (termasuk sorang adik kpd akak ipar kedua aku :bleh la anggap dia sbg keluarga aku gak:)
Kat sane kami tak terikat ngan sebarang xtvt berat. Santai & memudahkan warga veteren dan kanak2 yg ada. Sape lg kalo bkn mak ayah ngan anak2 sedara aku yg seramai 6 org itu?
Trip berjalan selama 3 hari dua malam... "3 kete berkonvoi same2"
Selain berjalan kat tmpt2 yg wajib pergi cam Ladang Teh, Strawberry farm, cactus valley sume tu... aku ngan adik-beradik aku leh layan game monopoly ngan UNO.
Abang sulung aku yg dah ada anak 4 bleh sama2 juin plak. Tak sedar umo nak masuk 40.
Haha... wut ever!
Tp... bila dah berkumpul ramai2, sume cite lama terkenang kembali.
Kebetulan mlm kedua kami kat sane... sambil lyn2 game, tibe2 blackout...
Lama gak bergelap ngan 2 btg lilin kat apartment 3 bilik yg sngat selesa.
Tapi, bile elektrik dah ada balik, kami sume dah melepak kat meja makan.
Ngan suasana sejuk...Minum nescafe panas... makan roti keras... gelak2... Best woo!
Hilang kejap sumer rasa tension.
Hilang kejap sumer rasa sedih.
Terasa aku tak sorang2 dlm dunia nih...
Aku masih ada keluarga yg mmpu membuatkan aku ketawa dan terus ketawa.
Maksud aku... selain kawan2 lah.
Mcm biasa... pegi bercuti kat mana2 kalo takde camera mmg tak sah.
So... kat bawah2 ni adalah hasil gamba percutian ngan keluarga aku...
Korang layankan ye...

:: EPILOG ::
Duk sorang2 smbil lyn tv.
Angin meniup sepoi...
mcm terasa aku masih di Cameron Highlands.
Tiba2 terasa nak on9. Ngadap laptop...
Masuk VF, Blog, Myspace...
Aku menarik nafas dalam...
Ini destinasi aku...
Inilah jalan yg aku pilih.
Ya... aku harus teruskan dan jgn pandang ke belakang lg.
Kerana kini...
Aku memiliki semangat baru!








Damya Hanna posted @ 3:17 pm