<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 25 November 2008

Mood...

Banyaknya pancaroba. Aku pun tak tahulah nape ngan mood menulis aku lately nih. Asyik tak menentu hala. Padahal tinggal lg bbrp bab nak abis. Bkn idea takde tp mood nak mengembangkan ayat jd bercelaru. Akhir kata, aku tinggalkan manuskrip tu tanpa kata penamat.

Kata maya, aku kene rileks. Ya, aku tahu! Jadi aku amik keputusan utk setelkan kerja2 editing slps print pages yg dah aku siapkan. Alhamdulillah dah nak hampir separuh yg aku dah bace. tp byk jugak yg aku kene kuatkan lagi.

Yg pasti, kisah penamat Zariel spt yg aku janjikan dlm entry sblum ni dah pun aku setel dlm manuskrip ni. Skrg aku kene menumpu pada kisah hero dan heroinnya pula. Macam biasa, konflik yg tercetus kenalah diperbetulkan semula.

Doa2kanlah mood menulis aku kembali pulih. Acctually aku dah tak sabar nak habiskan manuskrip ke 7 ni memandangkan aku rasa usaha aku dah habis terlalu byk dlm manuskrip nih. Yelah, aku buat kerja2 research dgn sepenuh hati tau. Aku cari fakta2 berkenaan jln cite aku ni dengan bersungguh2 kalau nak dibandingkan dgn novel2 yg sebelumnya.

Kalau nak tahu kisah di dalam novel ke7 ni berkenaan apa, kenelah anda2 semua tunggu manuskrip aku setel 100% dan diapprovekan oleh pihak editor.

Salam manis.


Damya Hanna posted @ 5:11 am