<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Saturday, 27 September 2008

Salam Aidilfitri...

Salam...

Uwaaa... rindunya nak apdet blog!
Rindunya nak bace komen kekawan!
Tersangat2 rindu nak online & gelak sorang2 cam org gile kat depan pc!
Tp apa nak wat. Aku terpaksa gak terima hakikat yg aku masih seorang insan yg sngt bz ngan keje2 sambilan lately nih. Aisehhh...

Tp jgn ingt se'bz'-'bz' aku... perkembangan dunia aku tak amik port.
Aku tau pasal harga minyak dah turun seposen.
Aku pun tau pasal isu susu kat negara China yg dah dicemari ngan satu bahan toksik yg ape ke benda ntah nama die...

Hmm...tinggal lg beberapa hari je lagi umat ISLAM nak beraya. Aku dah setelkan tempahan manik kat baju org lain & skrg aku tgh menumpu pd baju aku sendiri plak. Mana leh org lain aje glamer aku tak glamer on dat day kan? :P

Takdelah... aku saje menjaet manik kat baju sendiri utk kepuasan. Sebabnya, lepas setel kerja2 menjaet ni nanti, aku akan mula menyibukkan diri ngan kerja2 menulis plak. Yupp, insyaALLAH pas raya nnti... bermulalah perjuangan aku untuk meneruskan manuskrip ke7 yg setakat ni dah masuk 40% siap. Isk tak sabarnya nak abiskan.

Bukan sebab ape... aku tak sabar nak tau ape agaknya ending untuk novel ke 7 nih. Aku nak tau ape agaknya yg terjadi pada watak2 penting di dalamnye. :p

Oh, sebelum terlupa... aku ada terima byk komen ttg novel ke6 aku. Ramai benor nak tau ape yg terjadi pada Zariel yg wataknya habis macam tu aje dlm TERNYATA CINTA. Kalo nak tau... korang2 sumer kenelah bersabar sbb insyaALLAH watak mamat 'ensem' tu akan ada dlm novel ke7 nih... Hopefully aku berjaya menjadikan watak Zariel sebagai watak yg agak penting ;)

Doakan utk aku ye...
Akhir kata, Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin sumer...


Damya Hanna posted @ 2:06 am
| 11 Comments |


Wednesday, 3 September 2008

Salam Ramadhan al-Mubarak...

Alhamdulillah... hari ni dah selamat kite sebagai umat Islam di Malaysia berpuasa selama dua hari. Aku memulakan puasa di bulan Ramadhan tahun ni di Cheras. Kebetulan, sehari sebelumnya aku & family berangkat pulang ke kampung di Bukit Treh, Johor sebab saje2 nak jenguk nenek.

Kalo nak diikutkan, pagi ni aku dah balik ke shah alam utk memulakan sesi kerja aku di kedai tp pagi2 lagi mak dah ngadu yg die sakit perut & dah byk kali masuk toilet. Cian kat mak... so, aku ngan maya amik keputusan utk balik pd sblh malam. Tp pikir punya pikir, maybe kitorg balik sok pagi aje sbb maya nak singgah kedai jahit kat Pj. Nak anta tempahan baju pengantin yg die tgh setelkan skang nih...

Sulaman2 manik kat baju yg aku ngah setelkan skang ni, tinggal sikit aje lagi. Dlam 3 pasang baju. Yg bbrp helai dah pun disetelkan. Pas ni, aku nak menumpu pd novel lak. Sambil2 tu bleh curi masa buat kuih raya & kemas umah yg berselerak giler nih...

Aku tau bbrp waktu yg berlalu ni, entry blog aku tak berapa best utk ditatap tp cukuplah kut utk memberitahu kalian perkembangan terbaru ttg diri aku... Nnti aku punya waktu yg panjang, aku pasti menulis macam2 lagi cerita kat sini... orait?
Akhir kata... salam ramadhan sumer!


Damya Hanna posted @ 12:34 am
| 11 Comments |