<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 13 January 2009

The journey begins..

Salam.
Beberapa hari lepas aku setelkan manuskrip ke-7, at last...aku memulakan perjalanan manuskrip ke-8 aku spt yg dirancangkan. Cuma, maklumat dan research aku masih ciput. Belum byk dan character untuk watak2 pun masih samar2 dlm bayangan.

Tp aku dah mintak tolong dari sorg mamat yg keje kat singapore. Aku tak tau cemana aku bleh dpt nickname die kat frenster tp dia pun dah bg respon utk bantu apa yg patut thdp kemusykilan aku. Kebetulan, ada sorang kazen aku yg kerjanya ada kaitan ngan character untuk novel akan dtg aku pun dah kate nak membantu bila2 aku memerlukan. Ngan kekawan lagi...

Alhamdulillah, pas ni aku bleh la aku draf flow chart utk susur galur cite ke-8 aku. Yg pasti, aku pun tgh mengkaji teori hierarki Abraham Maslow utk next novel aku. Tu sumer pun masih perancangan. Takut2 tak menjadi plak apa yg cuba aku ketengahkan.

Bak kate maya..."Idea je boom, jalan cite entah ape2 je nnti!"
Yelah2... kite kan merancang. Tuhan tu menentukan. Asal aku berusaha, insyaALLAH bleh menjadi punye...huhu!

Sabtu lepas, umah aku ada wat kenduri doa selamat kecil2an. Takdelah panggil ramai pun. Kebanyakan yg dtg ahli2 keluarga dan sahabat handai aku yg terdiri dari dak2 VF. ingat nak ajak ex-housemate ukm. Tp sbb plan mengejut, tak smpt nak khabarkan...hurm...

Haaa, lupa nak cite pasal kazen aku yg study kat UK tu. Dia dah kawen dah! Congarts2...dpt laki mat saleh ko Pidah! Tak sangka tul aku ngan kazen2 lain. Bile dipikir2, pidah ni dulu tak nampak mcm nak kawen awal aje. Sbb dlm ramai2 kami yg geng satu kepala nih, dia yg paling muda dan paling susah nak commit ngan satu2 lelaki. Tp, tup-tup cuti ritu, dia bawak balik mamat tinggi nama daniel. Budak tu dah masuk islam. Dtg malaysia sbb nak 'masuk jawi' (bahasa tersirat). hehe...

Akhirnya, 13 dec 2008 lepas, pidah ni dah pun selamat diijabkabulkan dengan restu mak ayah dan keluarga kat UK sane nun. Tp disebabkan kos perbelanjaan yg tinggi dan jauh di perantauan, hanya keluarga pakcik mie aku je yg jd wakil selain student2 malaysia utk majlis resepsi pidah dan daniel.


Yg menyebabkan aku cite pasal budak pidah ni, sbnrnya semalam kami sempat borak2 kat YM lepas lebih sebulan dia kawen. Tu pun lela (sorg lg kazen aku) tiba2 sms maya ajak conf reramai. Bila aku on9, kak nim (kakak si pidah ni) terus bukak conf... pastu kami berlima berbual tak henti2. siap view web cam lg. Mmg seronok. Lama tak gelak2 sakan berborak tak hengat masa. dlm 3 jam gak la ngadap laptop sampai terlupa manuskrip ke8 yg terbiar camtu je. hahah...

Ape2pun to pidah & daniel, congrats again & hope you both live happily ever after. AMIN!!!


Damya Hanna posted @ 9:00 am