<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Friday, 9 January 2009

My new hope...

Salam Manis.

Alhamdulillah manuskrip ke-7 aku dah pun setel awal minggu lepas. It's time to relax for a while sementara menunggu pihak editor mmbace utk tentukan sama ada karya aku bleh diterbitkan ke tidak.

Mcm biasa bila manuskrip setel, aku akn mula mencari idea utk novel baru. Wat masa ni, alhamdulillah aku dah dpt idea utk mula menggarap novel yg ke-8. Cuma skang ni dlm proses mendraf tema, watak, flow jalan cite & mcm2 lg yg back to basic...

Of course rintangan baru akan bermula...tp without sumer tu, kita takkan cuba utk berusaha mencapai kejayaan, kan? So, take it as a motivation jelah...

Thn baru yg dah bermula lebih seminggu ni belum memberi peluang pd aku utk merancang perubahan yg bakal aku lakukan. Mungkin wat masa ni, lebih senang kalau aku ikut aje flow yg dah ditentukan oleh NYA. Means, tak payah merancang apa2 lg. Kalo rasa nak buat, redah jerrr! Cuma, jgnlah terlalu redah smpai tak berhati2 plak.

Untuk pengetahuan korang, umur aku dah nak meningkat 27 thn. Hah, 27thn? Byk dah umur aku rupa2nya! So, pasni konpem telinga akan bingit ngan mcm2 soalan. Bila nak kawin? Bila nak berkeluarga? Bila nak ada yg tersayang? Hurrmmm... fed up! fed up!

Mmglah... bile tgk persekitaran yg dah byk berubah, sape yg tak risau. Kekawan aku kebanyakannya dah kawen. Kebanyakannya dah bekeluarga. Baru2 ni ada sorang membe sekolah yg sms tibe2, beritahu dah ada anak 3. Housemate masa matrix, baru je kawen ngan lelaki yg dia admire sejak sekolah. Then, kekawan UKM aku pun ramai yg dah ada family dan zuriat penerus generasi. AKU???

Sbnrnya aku bukannya terlalu memilih. Kadang2 adalah jugak sbb sgt bohong kalau takde org yg memilih dlm dunia ni. Cuma mgkin skrg ni aku belajar dr pengalaman. Kalo bleh dah tak mo cinta2 yg berjiwang2 wpun hakikatnya aku ni jenis hati yg cepat rapuh. Persoalannya, wujud ke cinta yg aku harap2kan tu?

Kata mak, jgn melihat pilih rupa paras ataupun melihat harta benda. cari yg baik wpun kat mata tak sedap memandang. Itu kata mak! Kata aku plak...mana bleh camtu? Kalo takde rupa paras, bkn manusia la namanya. Kosong je muka die. Takde mata, takde idung, takde mulut mcm momok...Haha...!

P/s:: aku nak tumpang kesedihan bg penduduk palestin atas sifat kejam pihak israel yg menyerang tanpa belas ehsan. Same2lah kita berdoa utk muslimin muslimat supaya kesejahteraan mereka terjamin hendaknya. AMIN...


Damya Hanna posted @ 11:34 am