<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Monday, 16 February 2009

The scope!

Assalamualaikum...

Minggu ni, bermulalah rutin baru aku sebagai juri pada pertandingan Blogger Mania anjuran website www.jomlayan.com. Berdebar-debar rasanya macam berada atas pelamin pulak. Eceh, pernah ke aku duduk atas pelamin? Penah sebenarnya tapi bkn la sebagai raja sehari. Cuma duduk sekadar untuk mengambil gambar kenangan. Itupun tanpa pasangan... Hik hik...

Aku tak ingat susur-galur macamana aku boleh bersetuju menerima pelawaan orang kuat website jomlayan yg sudi memberi peluang pada aku menjadi juri untuk pertandingan kali ni. Tp yg jelasnya, ia adalah sesuatu yg baru pada aku. Sesuatu yg aku tak penah buat selama ni. (Jadi juri wooo...ingat senang ke nak kira markah?). Tp, aku akan cuba lakukan yg terbaik. Means, aku akan memberikan markah mengikut kemampuan aku sebagai seorang penulis dan pembaca.

So, kriteria yg aku akan ketengahkan dalam pemberian markah nanti adalah bergantung pada beberapa perkara iaitu:

Kekemasan - 10m
Pemarkahan diberi dari pelbagai sudut iaitu susun atur layout, penggunaan warna yg bersesuaian, font, size background blog dan KEMAS dengan sekali pandang!

Tugasan - 40m
1. Pengenalan berkenaan tajuk dengan bahasa mudah, santai dan menarik. (5m)
2. Isi kandungan yg berserta contoh agar penerangan yg dibuat mudah difahami. (25m)
3. Pengakhiran atau Kesimpulan terhadap entry yg dibuat. Simple takpe tapi ada sesuatu di situ. (5m)
4. Usaha bloggers dlm mengetengahkan maklumat berkenaan tugasan mingguan. Contohnya gambar yg sesuai, muzik yg mengikut tema dan macam-macam lagi. (5m)

Jadi, pada kalian, calon-calon JLBM 2009 yg ada menjengah blog aku...ini satu kredit pada anda. Tapi ingat, skop pemberian markah diatas adalah dari sudut pandangan aku saja. So, pandai-pandailah kalian mencari ruang dan kesempatan ketika menulis tugasan dengan menggabungkan kriteria-kriteria yg disukai oleh para juri yg berkaitan.

InsyaALLAH aku akan mmberikan markah yg terbaik untuk tugasan yg baik. Wpun ada jugak beberapa calon yg aku dapati berkait rapat dengan bbrp blog yg aku dah 'flag'kan sbg blogger yg aku 'tak suka'...tapi, dun worry...aku ni fleksibel. Aku takkan judge orang melalui luaran. Aku janji akan menjadi seorang juri yg sangat adil sbbnya, buat apa aku nak libatkan mereka2 yg takde kaitan dalam permusuhan invisible aku nih? Tak logik. Jadi, pokok pangkalnya kat sini, biarlah aku saja yg menyimpannya sebagai rahsia. Tak gitu?

Setakat ni dulu entry dari aku... Selamat berjaya buat kalian yg terlibat... ;)


Damya Hanna posted @ 3:42 pm