<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Wednesday, 4 February 2009

Tambah2 cerita...

Salam.
Tak tahu nak cite tentang apa utk entry kali ni. Byk sgt info yg aku jumpa bbrp hari ni dan terasa nak kongsi ngan kalian, pengunjung setia blog Damya Hanna.
Hari2 menjengah ke blog, aku rasa terharu sbb shout out sentiasa dikunjungi teman2 yg tak putus bertegur sapa dan bertanya tentang kemunculan novel terbaru.

Ermm...utk pengetahuan pembaca setia novel2 Damya Hanna, novel ke-7 akan muncul tak lama lagi. InsyaALLAH! Doakan kerja-kerja editorial berjalan dengan lancar dan sempurna. Sebenarnya manuskrip 7 ni dah siap dicoretkan ke noktah terakhir. Hanya menunggu masa untuk dpt pruf dari pihak alaf 21 untuk diterbitkan dan dipasarkan.

Rasanya tu aje cerita yg aku nak kongsi wat masa ni. Kat bawah ni aku nak selitkan jugak beberapa info untuk dikongsi ngan kalian. Actually, aku pun baru je tahu pasal ni masa baca paper. Sudi2kanlah berkongsi...

Info tentang KAABAH.
Saiz Kaabah : Tinggi = 13.15 meter (13 meter, 15 sentimeter)
Keseluruhan saiz = 207 meter persegi.
Bilik di dalam kaabah = 13 x 9 meter.
Dinding kaabah = setebal satu meter.
Lantai di dalam kaabah = 2.2 meter lebih tinggi dari tmpat org ramai bertawaf.
Siling dan bumbung kaabah diperbuat daripada kayu. Manakala dindingnya daripada batu. Dinding di dalam tidak berkilat manakala diluar adalah berkilat.
Bangunan kecil ini dibina dan dibina semula oleh Rasul-rasul Adam, Ibrahim, Ismail dan Muhammad SAW.

Lebar ukuran Kaabah diasaskan oleh Nabi Ibrahim adlh spt berikut :
Dinding Timur = 16.15 meter (16 meter, 15 sentimeter)
Dinding Hatim = 11 meter
Dinding antara Hajar Aswad dan sudut Yamani = 10 meter
Dinding Barat = 15.5 meter
Kaabah telah berdiri kukuh hampir 2000 tahun hingga ke saat ini.
(Sumber dari Utusan Malaysia - segmen AGAMA)


Damya Hanna posted @ 8:26 pm