<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Tuesday, 17 March 2009

Mood Campur-campur...

Lately ni bila sorang-sorang, aku selalu diserbu perasaan yang tak menentu. Setiap saat dan waktu, mood asyik nak bertukar ganti. Sampaikan aku rasa, apa yang berlaku pada aku skrang ni susah nak dikawal.

Entahlah. Aku memang tahu apa yang sedang aku lalui tapi sengaja aku menafikan. Pada aku memikirkan sekelumit masalah yg sedang aku hadapi kebelakangan ni, ia membuatkan aku jd seorang yang tak reti nak bersyukur pd apa yang aku dah miliki. Yelah...sebab terpengaruh punya pasal, aku asyik nak berubah jd seseorang yang bukan diri aku. Konon-konon nak jadi yang terbaik, hakikatnya... aku menyebabkan minda aku pusing dan pening untuk mengubah apa yang ALLAH dah terhadkan untuk aku. Kan?

Kadang-kadang, bengong jugak rasanya. Sebab aku sendiri yang buat fikiran aku sarat dengan masalah yg tak sepatutnya jadi masalah. Hurmm...takpelah. Lupakan soal masalah yang entah apa-apa tuh.

Bulan April ni, ada 3 org membe aku yang akan terbang ke Bali. Aku gila-gilanye jeles. Dah tahap gaban pun ya jugak sebab aku jarang tak juin bila ada aktiviti bercuti ke pulau. Bukan mereka tak ajak aku join trip yg dirancang secara mengejut masa air asia buat promo besar-besaran baru-baru ni tapi...sebab trip ni jatuh pd tarikh book fair, aku tutup mata dan hati dan tekad menolak. Lagipun bulan May nanti, aku dah ada satu plan lain yang lebih bermakna, jadi niat nak bercuti ke Bali ni, aku terpaksa simpan Walaupun pada hakikatnya, DIA saja yang tahu betapa aku ni sangat-sangat teringin nak join.

Baru-baru ni, aku meredah Matta Fair dengan budak bertiga tu, berbulu je aku tengok dierang booked pakej yg dipilih masa kat Bali nanti. Nasib baik seorang kakak yang keje kat agensi tu macam paham apa yang aku rasa. Tiba-tiba aje, kakak tu bg aku note pad kecik macam yang budak bertiga tu dpt. Walaupun takde bag macam yang dah terkandung dlm pakej budak bertiga tu, pd aku note pad kecik tu dah cukup memadai. Hehe...

"Takpe...takpe...sabar je dulu. Mungkin ada lagi chance lain yang akan aku dapat tak lama lagi." Tu ajelah yang mampu aku ingatkan pd diri bila hari-hari aku menjenguk website2 airlines semata-mata nak tgk harga flight ke Bali. Mengots betul!

Untuk pengetahuan korang, aku dah beberapa hari memulakan balik rutin aku ke kedai di Shah Alam. Jumaat lepas, sebab staf aku bercuti, aku dtg kedai lepak-lepak sampai malam. Penat gile rasa... dua hari ni pulak, maya ada training kat jusco Wangsa Maju, so aku jugaklah yg jd drebar dia, menghantar dan mengangkut. InsyaALLAH esok maya cuti. Rasanya, aku pun nak cuti jugak. Mengikut perancangan, aku nak gi servis kete yg tak smpat nak diservis bulan lepas.

Tapi, tak tahulah kalau tiba-tiba plan berubah sebab aku dengan maya ni bukan boleh ada masa lapang. Ada aje tempat yang kami nak melencong. Kalau tak gi servis keta, layan cinema pun okey gak. Teringin sangat aku nak merasa wayang VIP kat gsc midvalley tu. Mmg harga tiket mahal gile tapi sekali-sekali nak merasa...boleh kut?

P/s to Fad:: Thanx a lot atas organizer. Tak sabarnya nak pakai bila current notebook akak abis paper. Hehe...


Damya Hanna posted @ 4:10 pm