<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Thursday, 12 March 2009

Rasa yg macam-macam rasa...

Dah hampir seminggu aku selamat pulang ke tanahair tercinta. Pesta Buku Brunei, berjalan dengan lancar. 4 hari 3 malam aku bermastautin bersama rakan-rakan novelis dan dua orang staf Alaf 21 di Hotel De'Anggerek, menambahkan pengalaman dalam hidup aku yg tahun ni rupa-rupanya nak masuk umur 27 tahun. (Tua dah rasanya!)

Peminat-peminat novel di Brunei memang ramai. Walaupun ni trip kedua aku, ia masih satu aktiviti yang memuaskan hati. Mana tidaknya, jadual kali ni lebih longgar nak dibandingkan dengan yang dulu. Jadi, bila jadual tak pack...aku terasa minda aku semacam lari dari pelbagai tekanan hidup. Ibarat satu trip kerja yang santai pun ada kot. Lega!

Balik dari Brunei, aku sepatutnya ke Perak dengan rakan-rakan VF sebab ada kenduri kahwin yg perlu dihadiri. Dah lama aku tak jumpa budak-budak ni. Tapi entah macamana, pagi Isnin tu perut kena gastrik padahal aku dah hampir ke destinasi untuk menjemput rakan-rakan lain yang sama-sama nak berkonvoi. Fikir punya fikir, akhirnya aku ambil keputusan untuk pulang. Macam tak larat aje nak terjah highway Plus bila sakit tu datang sesekali. Lagipun, karpet kereta dah habis kena muntah sendiri. Cess...

Hari ni, untuk pengetahuan kalian... ada sesuatu yang paling best berlaku dalam hidup aku. Walaupun belum confirm berjaya ke tak, bila berdepan dengan situasi ni...dah cukup utk buat aku rasa seronok dan gembira tak sudah-sudah. Rasa nak melompat-lompat dan berguling-guling atas lantai pun ye.

Korang nak tau apa? Nak tau ke tak? Ermm...takpelah. Malas nak cite dulu sebab perkara ni belum pasti. Yang pastinya, aku dah bersyukur pada Yang Maha Esa sbb beri aku kesempatan utk aku berdepan dengan situasi ni. Berjaya atau tak, itu belakang cerita. Untuk setakat nih, perasaan gembira yang DIA kurniakan pd aku dah memadai tersangat-sangat. Cukup untuk membuktikan yang aku punya hak untuk hidup dengan rezeki pemberian-NYA. Alhamdulillah...

Thank you so much pd warga Brunei yg sudi menghadiahkan cenderahati pd kami. Ada jodoh bertemulah kita lagi ya? Salam manis...



Damya Hanna posted @ 11:51 pm