<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Saturday, 11 April 2009

Apa-apa je!

Ada masa aku tak faham dengan manusia zaman sekarang ni! Ada saja perkara kecil yang nak dijadikan sebab dalam memperkatakan sesuatu yang tidak sempurna di matanya. Okey, aku sendiri kadang-kadang jenis yang lepas cakap sebab aku sendiri tak sempurna. Tapi, aku bukan jenis yang nak mengata keburukan orang lain secara habis-habisan. Setakat kritik sikit-sikit tu normallah kan? Semua manusia pun macam tu. Even sekelumit, mesti akan ada yang tak puas hati di mata kita dan kadang-kadang pendapat tu adalah untuk meingatkan diri sendiri supaya memperbetulkan kesilapan diri.

Aku tahu, opening entry blog aku kali ni agak emosional bunyinya. Nak tahu kenapa? Sebab aku macam 'bengang' dengan sorang budak yang tak tahulah siapa tiba-tiba aje nak meradang tak tentu pasal kat dalam komen salah satu dari entry blog aku sebelum ni. Aduhai... sabar ajelah. Haa...tengok! Tak pasal-pasal aku nak beremosi disebabkan dia. Astaghfirullah al-Azim...

Minggu ni aku takde buat apa yang best selain melepak kat opis, duduk-duduk kat rumah dan jalan-jalan window shopping. Cuma satu kerja gila yang aku tak pernah buat sebelum ni tapi aku buat dalam dua minggu ni ialah, melayan wayang tak hingat dunia.



First movie yang aku tengok baru-baru ni, Confession Of A Shopaholic. Filem tentang sorang perempuan yang suka bershopping. Aku memang tunggu cite ni dari tahun-tahun dulu lagi sebab aku ada collection buku Shopaholic dari Sophie Kinsella ni. Then, aku melayan filem Knowing yang dilakonkan oleh Nicholas Cage. Cerita tentang sorang professor yang dapat melihat tragedi masa depan melalui kapsul masa yang diperolehi oleh anaknya. Awal-awal memang agak suspen. Tapi lama-lama aku tengok cite ni, macam mengarut pun ada jugak sebab jalan cerita dia agak menyentuh isu keagamaan (ini pendapat peribadi aku!). Yang terbaru pulak, aku melayan Fast & Furious 4. Yang ni memang tak leh nak cakap, best dan puas hati sebab penuh dengan aksi. Cuma, macam biasalah kan...cite orang putih ni, bukan selalu ada nilai-nilai moral sebab melibatkan rompakan gas minyak, lumba haram dan macam-macam lagi.

Tapi overall, aku puas hati jugaklah melayan ketiga-tiga cerita ni. Kalau nak dikira, idea dan jalan cerita kesemua filem ni memang mengikut flow yang cantik. Tak rugi bayar duit tiket. Sekarang ni, proses menunggu filem yang lain plak. Transformer & Night At Museum 2... Tak tahu bila nak kuar...


Damya Hanna posted @ 9:56 am