<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Thursday, 3 December 2009

Saya cuba...

Assalamualaikum w.b.t.

Akhirnya...saya berkesempatan mencuri sedikit masa untuk mengemaskinikan blog. Serasa bertahun blog ni ditinggalkan bersawang. Sekadar sempat menjenguk sekali-sekala bila terfikir tentangnya. Maaf buat pengunjung setia blog DH yang saban waktu meninggalkan jejak di shoutout box.

Alhamdulillah... semester satu kursus sarjana saya telah selamat berlalu dan kini cuti semester saya bakal berakhir tak sampaipun sebulan lg. Tak lama lagi pulak, tahun baru 2010 bakal menjelang. Tahun yang saya nantikan sejak sekian lama... tahun yg memberikan nombor terindah dalam kehidupan saya. Itupun jika panjang umur... Nak tahu kenapa? Sebab 20102010 adalah hari bersejarah buat saya. Hari yg membolehkan saya menyambut hari ulangtahun yg ke... 28thn...

28? Iskkk... tak sangka... masa berlalu begitu pantas. Hampir 28thn rupanya saya.

Kiri kanan sibuk bertanya "Kau bila lagi? Asyik dpt jemputan dari orang lain aje..." Ah, soalan yang tipikal. Jawapan pun pasti tipikal "Nanti tiba masanya, aku hantarkan kad jemputan. Jangan risaulah... aku takkan lupa kat kawan-kawan aku..." Yang pasti... semua tu ketentuan TUHAN. Siapalah saya untuk menentukan jalan hidup saya selain dengan usaha. Pusing sana-sini, akhirnya kepada DIA jugak tempat berserah pada segala-gala perkara. Baik yang sekecil-kecil zarah hingga ke sebesar-besar alam...

Hurmm... minggu ni saya agak sibuk menyiapkan jahitan manik pada baju pengantin sedara kepada kakak ipar. Padahal saya sepatutnya sibuk menyiapkan beberapa cerpen yang sepatutnya dah lama siap. Tapi... mood nak menulis ni dah terbang ntah ke mana... Idea untuk menulis pun kadang2 ada kadang2 floating tanpa arah dan tujuan. Perkara yang paling saya takuti akan berkekalan selamanya...

Novel baru? Tak usah dikata... untuk pengetahuan, ada 2 manuskrip yang masih tak sempat disentuh. Dua manuskrip tu baru aje di peringkat pengenalan... Tak tahulah apa yang akan jadi pada saya... Moga2 mood ni kembali pulih. Idea kembali bercambah... saya perlukan doa dan sokongan dari kalian... terima kasih banyak-banyak...


Damya Hanna posted @ 3:21 pm