<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Sunday, 17 April 2011

Geram + Amarah...


Assalamualaikum. Selamat hari Ahad buat semua. Semoga weekend kalian, dijalani dengan penuh kegembiraan seperti hari-hari cuti yang lain. Seperti biasa, saya hanya menghabiskan masa di rumah bersama keluarga. Malas nak keluar sebab kebetulan, baru saja melalui mood PMS semalam. So, hari ni saya bercadang nak duduk menghadap laptop sambil menaip manuskrip yang dah beberapa hari tidak bergerak. Hopefully!

Akhir-akhir ni, rumah saya kecoh dengan kes barang-barang hilang. Puncanya pada satu hari, mak saya mengkhabarkan yang stor rumah kami seolah-olah dipecah masuk. Bila periksa betul-betul, memang sah ada beberapa barang berharga yang sudah tiada dan keadaan stor sudah tidak teratur.


Mula-mula takut nak beritahu abah. Dengan keadaan abah yang tak berapa sihat, kami sekeluarga terpaksa mendiamkan diri sampailah satu ketika, mak pecahkan juga rahsia. Apalagi, melenting abah tak berkesudahan. Mana taknya, mesin rumput, mesin grinder, gerudi, barang-barang motor, rim, tangga dan sebagainya yang hilang. Bila dikira-kira habis beribu juga yang rugi.


Kami ada terfikir seorang suspek. Saksi pun dah ada sebab kebetulan, 'orang' yang mencuri barang-barang kami tu, menjualnya di kawasan kejiranan terdekat pada harga yang murah semata-mata untuk mendapatkan wang. Modus operandinya, telefon rumah kami dulu untuk pastikan tiada orang di rumah. Macamana saya tahu? Sebab rumah saya menggunakan 'cordless phone'. Kebetulan, talian rumah saya juga turut berdaftar di TM untuk caller id. Jadi, kami dapat mengetahui setiap nombor panggilan yang masuk kecuali nombor 'private'.


Hmmm… patutkah kami buat laporan polis? Serba-salah dibuatnya. Kami begitu mengenali suspek tersebut. Senang cerita, ada pertalian darah cuma tidak duduk serumah. Arghhh… geramnya!!! Bila terbayang muka si suspek, saya jadi marah. Sangat marah!




Damya Hanna posted @ 1:14 pm