<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d509832055505649807\x26blogName\x3d~%2B%2B%2BDamya+Hanna%2B%2B%2B~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://damya-hanna.blogspot.com/\x26vt\x3d-5968002239926344207', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥ THE ME ♥

♥ Intansuhana Binti Ramli

♥ October 1982

♥ Cheras,Selangor

♥ damya5_hanna@yahoo.com



♥ Follow Me ♥


Twitter :@Damya_Hanna
Instagram : @Damya_Hanna
Facebook :Damya Hanna




♥ Clickables ♥
Shem Antartica
Mynz Pingu
Zana Craft
Pitt
Yatt Takez
Maya Mysis


♥ Archives ♥

December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
December 2009
February 2010
April 2010
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
November 2011
March 2012
May 2012
December 2012
November 2013
December 2013



Sunday, 20 May 2012

Di suatu masa...

Assalamualaikim. Lama rasanya tak update blog. Bila jalan2 kat blog teman2 lain, nampak laju aje mereka semua menceritakan perkembangan terkini tentang hidup mereka. Jeles ok! Saya pun sbnrnya banyak cerita nak disampaikan, tapi kekangan waktu utk menulis blog seperti dulu menyebabkan sy terpaksa melupakan niat utk bercerita. Hari ni? Saya ambil kesempatan utk meluangkan masa sebelum mandi.

Nak tahu apa yang saya lalui sepanjang tahun 2012 bermula secara ringkasan? Kalau tak nak, kalian bole bawa mouse untuk klik ke kotak pangkah di hujung tetingkap di atas. Kalau nak tahu, marilah baca apa yg sy ingat berlaku dlm hidup saya baru-baru ni.

Januari 2012 : Bermulanya thn baru, drama 26 episod novel pertama sy iaitu Bicara Hati muka ditayangkan. Lakonan oleh Cristina Suzanne (Zahlia) dan Sharnaaz Ahmad (Tengku Syahran). Arahan oleh Osman Ali, terbitan Tarantella Pictures Sdn. Bhd. Hujung bulan januari, sy dijemput oleh Syarikat ALAF 21 bersama bbrp rakan lain utk menghias booth di Karnival Karangkraf, Shah Alam. Pengalaman selama 3 hari bertemu peminat di sana, sangat mengharukan.

Februari 2012 : Saya mulai sibuk dengan urusan manuskrip yang harus diedit dan diselesaikan segera. Kalaulah ada kamera tersembunyi kat rumah sy ni, kalian boleh tgk betapa sibuknya sy bulan Februari demi mengejar dateline novel buat para peminat. Cewah! Bz, mengalah PM konon2nya.

Mac 2012 : Alhamdulilah, selepas bekerja keras... novel ke-8 saya berjaya diterbitkan, berjudul Ingin Berkasih Lagi. Setelah hampir 3 tahun sy tak menghasilkan sebarang buku, tak sangka masih ramai yg menanti karya sy diluar sana. Alhamdulillah. Terima kasih banyak2. Saya begitu terharu dgn sambutan yg diterima terutamanya bila sy dijemput utk menghadiri beberapa sesi bertemu peminat di bbrp Tesco Lembah Klang, Borders dan Syarikat Muda Osman (Kelantan). Pengalaman yg sgt xdpt sy lupakan. ;)

April 2012 : Bulan ni sy sibuk dgn urusan pertunangan kekanda kesayangan sy. Bukan sibuk apa, sibuk mengemas rumah yg rasanya mcm dah bertahun x dikemas. Pindah2kan brg, habuk kalau boleh ditimbang kati dah hantar kedai berguni2. Mgkin boleh buat bisnes jual habuk kalau laku. Hehe.

Mei 2012 : Apa yg sy sedang sibuk2kan kat rumah masa ni, adalah mengemas bahagian dapur rumah. Lama dah berangan nak dptkan dapur yg cantik dan selesa utk mak. Tp, tahu2 ajelah mak2 kita kan. Suka sgt menyimpan brg2 lama walaupun brg baru dah berganti berdozen2. Semalam, baru dpt buang bekas2 plastik yg mak kumpul masa sy rajin beli taufu fa kat pasar mlm. Guess what? Sy jumpa mcm2 bekas yg boleh masuk muzium agaknya. Siap ada bekas polisterin bubur ayam mcd. Isk, mak ni! Mujurlah bulan ni bulan hari ibu. Diam2 sy kopak2kan bekas polisterin tu, then buang aje. Habis cerita.

Ok, kesimpulan yg sy dpt lepas tulis entri kali ni, jgn sekali2 lupa nak update blog. Nnt byk benda nak tulis, tp terlupa. Syg tau, semua tu memori yg boleh dikongsi dgn kenalan. Mana tau, satu hari nnt bila terbaca entri lama2 bole kenang2 zaman dulu kala. Kata org, smbil kenang memori dulu sambil hirup nescafe panas, confirm best! Nak2nya duduk kat kerusi taman ada gazebo dan bunga2 yg berwarna-warni. Kan dah mcm scene heroin dlm novel tu!

Ok, stop dulu. Nanti update lg ok. Bye. Assalamualaikum.


DH.


Damya Hanna posted @ 1:28 pm